StoryEditorOCM
KalelargaNAPALI GRADONAČELNIKA ZBOG RUŠENJA ROTORA

Dukić: I ja imam zamjerki na Hrvatske ceste! Sačekajmo godinu dana i vidjet ćemo jesu li stručnjaci pogriješili ili nisu!

Piše P.O.
3. travnja 2019. - 13:50
1_radovi8-060319

Izgradnja četverotračne ceste između Opće bolnice i Poliklinike, te rušenje rotora i izgradnja semaforiziranog raskrižja, ali i neka katastrofalna prometna rješenja, izazvali su debatu na Aktualnom satu zadarskog Gradskog vijeća. Priču je otvorio Antonio Baus (Akcija mladih) pitajući Branka Dukića je li on gradonačelnik cijelog ili samo dijela grada.

- Tko je projektant, koliko je trajalo ishodovanje dokumentacije i izdavanje građevinske dozvole, je li rađena prometna studija koja opravdava rušenje rotora? Osjećate li krivnju jer ste dopustili nebuloznu sramotu s tom prometnicom? Pa minimalna širina nogostupa po zakonu je 1,5 metar, a da ne govorimo o zelenom pojasu ili biciklističkim stazama, rekao je Baus čudeći se Dukićevoj izjavi "da nema ovlasti jer to rade Hrvatske ceste".

- Rekonstrukcija i izgradnja su pod ingerencijom Hrvatskih cesta. I ja imam nekih zamjerki, raspravljamo o korekcijama, ali vjerujem struci. Prema nekim studijama ispada da će biti bolje, pa pričekajmo i vidjet ćemo. Vjerujem da će se dogoditi i projekt "Vrata Zadra". Sačekajmo godinu dana i vidjet ćemo jesu li stručnjaci pogriješili ili nisu, rekao je Dukić.

23. travanj 2024 09:21