StoryEditorOCM
KalelargaDUKIĆ VS. VUČETIĆ

Dukić: Na nama je da s Eniom razgovaramo o projektima u Zadru; Vučetić: Nemate vi što petljati ni prtljati po GV i sastavljati većinu

Piše Lada Burčul
24. svibnja 2021. - 13:15

Upravo je završeno sučeljavanje Branka Dukića i Marka Vučetića, koji se u drugom krugu bore za mjesto gradonačelnika Zadra.

Sučeljavanje u organizaciji portala Zadarski.hr, čiji je moderator bio urednik portala Ivica Nevešćanin bilo je iznimno dinamično i zanimljivo – dvojica kandidata odmah su se „uhvatili“ Enija Meštrovića, svjesni da bez njegovih vijećnika nitko ne može osigurati većinu u Gradskom vijeću.

- I HDZ i SDP su doživjeli pad glasova, dogodio se Enio Meštrović sa svojom listom, unio novi pogled na politiku u Gradu Zadru Na nama je da zajednički radimo na boljitku Zadra, treba poštivati volju građana – ustvrdio je Dukić na samom početku.

Na pitanje voditelja ima li kontakte s Eniom Meštrovićem, Dukić je kazao da Enio i njegova lista nisu ničiji.

- Ja nemam legitimitet s njim pregovarati, to je uzaludno dok ne postanem gradonačelnik. Kad postanem, onda ćemo vidjeti na koji način ćemo surađivati jer ne vidim tko bi imao protiv dobrih projekata. Tako da ćemo se svi na dobrobit grada Zadra naći, razgovarati i dogovoriti kako dalje, jer ne želimo da se stvara kaos i destrukcija u prostoru – rekao je Dukić, na što je Vučetić burno reagirao.

- Ovo je izraz antidemokratskog poimannja politike. Gradonačelnik nije taj koji odlučuje o Gradskom vijeću, u demokraciji vi ste samo jedan od elemenata demokratskog života. Nemate što petljati ni prtljati po GV i nemate što određivati i sastavljati većinu – ustvrdio je Vučetić.

- Vučetić govori gluposti, gradonačelnik je biran neposrednom voljom birača i ne smije dozvoliti situaciju da se u gradu dogodi nemogućnost odlučivanja. Imamo najveći broj vijećnika i prirodno je kada postanem gradonačelnik da dođem Eniju i razgovaram s njim o većini u GV – rekao je Dukić.

25. travanj 2024 10:27