StoryEditorOCM
KalelargaOBRAČUN S DIREKTOROM

Dukić smjenjuje Karlovića zbog organizacije koncerta Aleksandre Prijović: Nanio je reputacijsku štetu ŠC Višnjik i Gradu Zadru!

Piše I. N.
28. veljače 2024. - 09:00

Gradonačelnik Branko Dukić odlučio je smijeniti direktora ŠC Višnjik Denisa Karlovića zbog organizacije koncerta srpske pjevačice Aleksandre Prijović.

Dukić je odlučio sazvati skupštinu ŠC Višnjik za idući tjedan s jedinom točkom dnevnog reda - smjena direktora Karlovića. Smjenu Karlovića treba potvrditi skupština društva, a jedini član skupštine je gradonačelnik Dukić.  

- Skupština trgovačkog društva ŠC Višnjik d.o.o. koju predstavlja gradonačelnik Grada Zadra pripremit će odluku o razrješenju direktora tog Društva Denisa Karlovića. Skupština će se sazvati idući tjedan, potvrdio nam je Anbte Ćurković, pročelnik Ureda gradonačelnika, koji nam je proslijedio izjavu gradonačelnika Dukića.

- Već neko vrijeme postoji narušeno povjerenje između Uprave i Skupštine ŠC Višnjik d.o.o., odnosno direktora i mene kao gradonačelnika, što je rezultiralo ovakvom odlukom. Prvenstveno se to odnosi na nedosljednost u komunikaciji i različitim shvaćanjem prioriteta u djelatnosti samog Društva. To nepovjerenje produbljeno je i u prigodi razgovora o organizaciji koncerata više izvođača za koje je direktor tražio moju suglasnost, iako to nije uobičajeno za slična događanja za koja direktor oduvijek potpuno samostalno donosi odluke. Konačno, manipuliranje netočnim informacijama prema javnosti nanijelo je reputacijsku štetu tom trgovačkom društvu i Gradu Zadru i potvrdilo nemogućnost daljnje suradnje u uvjetima međusobnog nepovjerenja. Sva prošla i buduća ulaganja u taj sportski kompleks čine dugogodišnji program razvoja sporta Grada Zadra koji se provodi sustavno u više mandata bivših gradonačelnika.

Kroz taj program sustavno se ulažu značajna proračunska sredstva u nove sportske sadržaje i tako će biti u budućnosti te zahvaljujem na doprinosu direktoru Karloviću koji je sudjelovao u provedbi više takvih projekata – obrazložio je gradonačelnik Dukić i napomenuo kako će Karloviću biti ponuđeno odgovarajuće radno mjesto u ŠC Višnjik sukladno sistematizaciji radnih mjesta i njegovoj stručnoj spremi.

- Jučer smo imali sastanak na kojem smo o svemu razgovarali i to je sve što vam u ovom trenutku mogu reći - kazao nam je direktor Karlović.

Tako je skandal oko Dukićeve zabrane koncerta Aleksandre Prijović u Zadru dobio svoj politički epilog, i to samo nekoliko dana nakon što je ŠC Višnjik potpisao ugovor s agencijom koja zastupa Prijović i još sedam drugih izvođača koji će u iduće dvije godine nastupiti na Višnjiku. Dukić smatra Karlovića izravno odgovornim za medijsku štetu koja mu je nanesena objavom informacije da je on osobno zabranio nastup srpske zvijezde. Karlović je međutim rekao da je od gradonačelnika tražio suglasnost za popis izvođača koji će nastupiti ove i iduće godine na Višnjiku, među kojima je bila i Prijović, no prije toga je odluke o izvođačima donosio samostalno.

Podsjetimo, portal Index je prvi objavio da je gradonačelnik Dukić zabranio nastup popularne pjevačice u Višnjiku. Nakon što je informacija procurila u javnost, Dukić je demantirao zabranu koncerta, da bi nakon toga ŠC Višnjik pristupio pregovorima s njenom agencijom i sklopio ugovor o nastupu u lipnju po uvjetima dvaput boljim za ŠC Višnjik od dosadašnjih izvođača.

Prema podacima agencije Eventim, za koncert Prijović u Zadru već je prodano preko 90 posto ulaznica.

19. lipanj 2024 21:37