StoryEditorOCM
KalelargaOŠTRI TONOVI

Dukić Vučetiću: Jesam, koristio sam politiku da dobijemo linearni akcelerator jer Zadru treba. A vi recite, jeste li dali jednu kunu za njega?

Piše Mišel Kalajžić
24. svibnja 2021. - 14:13

Čini se da Zadar ima nedostatak kvalitetnih kadrova, jesu li potrebni kadrovski stanovi za liječnike, profesore...?

- Treba razdvojiti stambeno zbrinjavanje od kadrovske politike. Neke je kadrove potrebno i privući dodjeljivanjem stanova, mada profesori i liječnici imaju primanja da mogu sami sebi osigurati nekretnine. Grad bi mogao ponuditi na razne načine da dođemo do svojih nekretnina. Grad Nin je po povoljnim cijenama prodavao građevinska zemljišta na području Poljica Brig. Kolege čekaju POS-ove stanove 6 godina i žao im je što nisu napustili Zadar, sveučilište i Hrvatsku, oni su izigrani. Ne smijete ljude ponižavati i socijalno ugrožavati egzistencijalno. Što se tiče KBC-a Zadar ne bih se s tim igrao. Sveučilište i Opća bolnica nisu zasluga lokalne politike, pojedine odjele mogu dići liječnici na veću razinu, ne smije se zloupotrebljavati pacijente, to se na morbidan način radilo u ovoj kampanji i sa linearnim akceleratorom i ruganjem s filozofijom u videu pa ste dobili povratni mehanizam. Kao član Senata sveučilišta neću vam reći što mislim kako bi grad Zadar mogao utjecati na širenje sveučilišta, neću vam reći koja je razina laži to – bio je oštar Vučetić.

- Što se tiče POS-ovih stanova grad Zadar je do sada izgradio njih 400 i sada se grade upravo na Crvenim kućama još 100. Imamo dvije nove lokacije na Smiljevcu i Bilom brigu. Radit ćemo i dalje na kadrovskim stanovima... Imamo zemljište u Diklu koje ćemo isparcelirati i još jednu lokaciju. Naš je ideal pravac prema KBC-u. Da postanemo Klinički bolnički centar. Opremu ulaže i grad i županija, u zadnjih 19 godina iz grada je samo uloženo 42 milijuna kuna. To želi cjelokupno stanovništvo. Jesmo, koristili smo politiku da dobijemo linearni akcelerator jer nam treba. Jesti li vi kao saborski zastupnik ikad rekli, dajte nam za Zadar bilo što, napravite nešto. Politička pozicija je ta koja se mora iskoristiti – rekao je Dukić.

Vučetić je rekao da je s političke pozicije pitao zbog čega su prodali prostor parkirališni od branitelja i ratnih stradalnika u Svačićevoj ulici?

- Kad je bila riječ o Daruvarcu upozorio sam da pada povjerenje prema RH zbog pravosuđa. Nije saborski zastupnik ono što ste vi u HDZ-u navikli, da djeluje klijentelistički – izazvao je Vučetić.

- Jeste li dali kunu za linerani akcelerator? - pitao je Dukić dodajući kako vjeruje da je Zadar siguran grad u kojem nitko ne trpi nasilje.

24. travanj 2024 13:44