StoryEditorOCM
KalelargaHOROR U PODNE

Dva američka staforda na Diklu danas rastrgala njemačkog ovčara, pitbul iste vlasnice (60) napao maloljetnicu zbog čega je kazneno prijavljena

Piše M. K.
13. travnja 2023. - 19:20

Danas u 12.20 sati u Diklu, dva psa pasmine američki staford 60-godišnje vlasnice, izišli su bez nadzora iz dvorišta i u blizini napali njemačkog ovčara 74-godišnje vlasnice.

U napadu su agresivni psi skoro rastrgali njemačkog ovčara kojega je zbog ozljeda vlasnica morala odvesti veterinaru na pružanje pomoći, ali je srećom preživio brutalni napad staforda.

Protiv 60-godišnje vlasnice podnesena je prekršajna prijava iz čl. 30 o držanju životinja bez nadzora. Uz to, policija je obavijestila komunalno redarstvo i veterinarsku inspekciju o napadu.

Vijest se proširila i po društvenim mrežama gdje se navodi da je napadnuti pas u stanju teškog šoka i pod narkozom. Kao malo štene odbačeno je i završilo je u Azilu za pse, ali je udomljeno, da bi sad preživio i brutalni napad. Također je navedeno da se radi već o drugom slučaju napada psa iste vlasnice, što smo provjerili u policiji i ta se informacija pokazala točnom.

Naime protiv iste 60-godišnje vlasnice, policija je nedavno podigla kaznenu prijavu zbog napada njenog psa na maloljetnicu.

Policija je prijavila 60-godišnju vlasnicu da je svoga psa pasmine pitbul držala na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi, posebice djece te životinja, omogućivši mu kretanje bez nadzora, a suprotno odredbama Zakona o zaštiti životinja.

Naime, 6. travnja 2023. godine oko 18 sati, na području Dikla, pas je napustio dvorište kuće, nakon čega je na ulici napao i lakše ozlijedio maloljetnicu te njenog psa s kojim je šetala.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičene je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, policija apelira na građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.

U slučaju 60-godišnje vlasnice očigledno su izvan kontrole - i psi i ona.

20. travanj 2024 10:23