StoryEditorOCM
KalelargaIZBORI U TIJEKU

Dvije županijske zdravstvene ustanove čekaju novo vodstvo! Pet je kandidata za Dom zdravlja, a tko će naslijediti Ivicu Erlića znat će se već sutra

Piše AVŠ
17. ožujka 2022. - 15:13

Dvije velike županijske zdrastvene ustanove, Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu, najkasnije idućeg tjedna dobit će nove čelne ljude. Do tada bi, naime, trebali biti zaključeni natječaji za ravnatelje koji su trenutno u tijeku.

Na javni natječaj za izbor i imenovanje novog ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, koji je raspisan nakon smjene Ivice Erlića protiv kojega je podignuta optužnica zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti jer je prekršio izolaciju, javilo se dvoje kandidata. Jedna je trenutna vršiteljica dužnosti ravnateljice Ivana Šimić koja je do Erlićeve smjene bila voditeljica financija u toj županijskoj ustanovi. Ime drugog kanditata za sada nije poznato, ali bit će sutra, u petak ujutro, za je kada sazvana sjednica upravnog vijeća na kojoj će biti donesena odluka o izboru.

Natječaj čeka i drugu veliku županijsku zdravstvenu ustanovu, Dom zdravlja. Na natječaj se javilo pet kandidata, među kojima ima zanimljivih imena, ali i onih očekivanih. Akutualna ravnateljica, dr. Renata Bek, ide po svojoj peti mandat, a osim nje javilo se još dvoje liječnika. Jedan je stomatolog, dr. Leonardo Vidaić, a drugi dr. Velimir Vuk, obiteljski liječnik iz Ista. Prijave su predali još Zdenko Jukić, koji se nedavno natjecao za čelno mjesto u županijskoj agenciji AGGRA te pravnik Ante Sjauš koji radi u Zadarskoj županiji.

Rezultati natječaja bit će poznati idućeg tjedna, nakon što se obave razgovori s kandidatima.

19. travanj 2024 22:25