StoryEditorOCM
Kalelarga‘NA KRILIMA VJETRA‘

Dvoje stranih avanturista krenuli na vožnju SUP-om kod Karlobaga, a bura ih odnijela na Pag: Spasio ih HGSS Gospić nakon više sati...

Piše Piše Božana Sviličić
8. kolovoza 2023. - 09:15

Tim HGSS.a Gospić spasio je u ponedjeljak navečer dvoje stranih turista koje su na SUP-u krenuli iz Kralobaga. Jaka bura ih je, međutim, odnijela do Paga. Turisti su bili na nepristupačnom terenu, a četvorica spašavatelja brzo su se uputila na otok prema mjestu gdje su bili, te su im uspjeli pristupiti u 1.20 sati.

- Noćas nas je bura podsjetila na njenu snagu. U 21.30 sati zaprimili smo poziv preko MRCC-a kako se traga za dvoje stranaca koji su nestali na moru. Naša ekipa iz HGSS Stanica Gospić odmah je poslana na teren.

Dvoje avanturista krenuli su na vožnju SUP-om kod Karlobaga. No, bura je imala druge planove, odnijevši ih na stijene otoka Paga. Ova akcija je još jednom pokazala koliko je bitno informirati se o vremenskim uvjetima prije aktivnosti na otvorenom- rekli su u HGSS-u Gospić navodeći kako je akcija završila povratkom spašavatelja kući u 5 ujutro.

01. svibanj 2024 17:22