StoryEditorOCM
Kalelarga"MRTVI KUT"

Dvojica motociklista teško ozlijeđena u prometnim nesrećama u Gospiću: policija poslala posebno upozorenje vozačima!

Piše B. S.
17. srpnja 2024. - 10:53

Dvojica motociklista teško su ozlijeđena u prometnim nesrećama u utorak,16. srpnja, u Gospiću i na državnoj cesti broj 8 u mjestu Lukovo.

Prva nesreća dogodila se u 19.25 sati u Gospiću kada je 52-godišnjak iz Gospića, upravljajući osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, počeo je skretati ulijevo a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. U tom trenutku, u njegov automobil udario je motocikl bez registarske pločice kojim je upravljao 25-godišnjak iz Gospića, koji se nalazio na lijevoj kolničkoj traci u fazi pretjecanja.

Vozač motocikla je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću. Protiv vozača automobila bit će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće.

Policija upozorava vozačima automobila da posebno pripaze na vozače motora, motocikala i mopeda kako bi im ne oduzimali prednost.

- Pri prestrojavanju, pretjecanju ili skretanju, potrebno je obratiti pažnju na ovu kategoriju vozača kako im se ne bi našli u tzv. "mrtvom kutu" bočnog ogledala. Motocikli i mopedi, zbog omjera masa/snaga, mogu postići velika ubrzanja na kratkim dionicama, što zahtijeva dodatnu pažnju - rekli su u PU Ličko - senjskoj.

Druga nesreća dogodila se u 19.40 sati na državnoj cesti broj 8 u mjestu Lukovo. 19-godišnji državljanin Švicarske, upravljajući motociklom švicarske nacionalne oznake, iz smjera Karlobaga prema smjeru Senja, u desnom, oštrom i nepreglednom zavoju, uslijed neprilagođene brzine kretanja, izgubio je kontrolu nad motociklom.

Prešao je na lijevu prometnu traku i udario u kameni usjek s lijeve strane kolnika. Vozač motocikla je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Rijeka

05. rujan 2024 14:36