StoryEditorOCM
KalelargaBILO JE I ALKOHOLA

Dvojica se fizički sukobila u Benkovcu, a jedan je u postaji uputio ozbiljne prijetnje policijskom službeniku

Piše Zadarski.hr
19. rujna 2022. - 16:25

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac postupali su povodom narušavanja javnog reda i mira te su proveli kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog dijela prijetnje.

Naime, u petak, 16. rujna oko 23.15 satu u Benkovcu na Šetalištu kneza Branimira, ispred ugostiteljskog objekta osumnjičeni 31-godišnjak i muškarac u dobi od 23 godine su pod utjecajem alkohola narušavali javni red i mir vikom i galamom te su se fizički sukobili, nakon čega je 23-godišnjak kamenom gađao 31-godišnjaka.

Obojici je pružena liječnička pomoć te su im utvrđene lakše tjelesne ozlijede, nakon čega su dovedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je 31-godišnjak uputio ozbiljne prijetnje policijskom službeniku.

Također, u sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija te automobila osumnjičenoga na benkovačkom području gdje je pronađeno i oduzeto ukupno oko 2,5 grama marihuane.

Osumnjičeni 31-godišnjak je mjerodavnom državnom odvjetništvu kazneno prijavljen zbog počinjenog kaznenog djela prijetnja, dok je prekršajno prijavljen zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, kao i zbog prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira  za što je prijavljen i 23-godišnjak.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 31-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

05. svibanj 2024 08:15