StoryEditorOCM
KalelargaBITKA OKO AMANDMANA

Enio Meštrović predložio humanitarnu akciju za gradonačelnika Branka Dukića "Dajmo mu da vidi i čuje"

Piše Piše Iva Ivanac
15. studenog 2022. - 11:38

- Zbog čega ste prihvatili proračun ako je on bio “van svake pameti”, “ rušilački” i “neprovediv”, upitao je nezavisni Enio Meštrović predlažući i iinicijativu, a to je humanitarna akcija za gradonačelnika Branka Dukića “da vidi i čuje”. 

- S obzirom na to što je potpisao, što nije izvršio i kako bi poštivao odluke Gradskog vijeća pogotovo one točke koje su izglasane van proračuna kao što je aplikacija za transparentni proračun i da stane na stranu naroda kada je u pitanju izmještanje ulice Hrvatskog sabora kao i kod puno drugih stvari koje mi kažemo na Vijeću, a vi radite po svojoj volji, dodao je Meštrović. 

- Već nekoliko puta sam objašnjavao što se radilo po pitanju amandmana. U sastancima koje se tiču rebalansa i proračuna rekao sam da na tim pozicijama imamo neutrošenih sredstava jer se neki amandmani ne mogu izvršiti. Nitko od vas nije došao i razgovarao gdje bi utrošili sredstva, na vama je da razgovaramo i da kažete gdje bi ih utrošili, odgovorio je gradonačelnik Branko Dukić. 

- Zašto ste popisali proračun ako nije moguća njihova provedba? Čekali ste 11 mjeseci da kažete da se to ne može napraviti. Dali ste nam KK Zadar u ruke, navukli bijes građana, htjeli ste da doživimo neuspjeh, a kada dođe revizija znat će se koliko ste vi zadužili taj klub, ali sad je dovedena struka, ne upliće se politika i imate rezultat. Dajte mu da vidi i čuje, zaključio je Meštrović. 

Dukić je odgovorio kako bi volio da se završi priča o amandmanima jer sve što je obećao je i izvršio. 

- Kada je bilo izglasavanje proračuna stajao sam za govornicom i rekao što prihvaćam, a što ne. Vi izglasavate proračun, vi ste ti koji mu daju važnost, kad ste vi glasali ja sam sve pokušao izvršiti, za ta neutrošena sredstva nisam pronašao načina kako da ih utrošim, kazao je Dukić.

25. travanj 2024 06:20