StoryEditorOCM
KalelargaŽUPANIJSKI LAUREATI

Erik Pavin: ‘Ovo je čast i poticaj da nastavimo raditi što bolje‘. Evo tko je sve dobio nagrade te jesu li neki ‘slučajno‘ nagrađeni...

Piše Iva Ivanac
18. travnja 2023. - 16:12

Na Svečanoj sjednici povodom 30. godine osnutka Zadarske županije dodijeljene su nagrade ovogodišnjim laureatima. Nagradu Zadarske županije za životno djelo dobio je ugostitelj Erik Pavin koji je u ime nagrađenih održao prigodan govor. Iako je oko dodjele nagrade za životno djelo prije svečane sjednice bilo negodovanje od strane županijske oporbe, Pavin se nije osvrtao na njihove izjave. 

- Posebno nam je zadovoljstvo što nagrade primamo u godini kada Zadarska županija slavi 30. obljetnicu i ovim povodom našoj županiji čestitam rođendan. Dolazimo iz različitih područja, svoje poslove nastojimo raditi odgovorno i najbolje što možemo, a čast koja nam je ukazana iznimna je i zbog toga smo zahvalni. Znamo da izbor nije bio jednostavan jer su svi kandidati imali vrhunske rezultate zbog toga zahvaljujem vijećnicima i vjećnicama na nagradama. Ove nagrade su čast i poticaj da nastavimo raditi što bolje kako bi svojim primjerom potaknuli ostale, a posebno mlade da daju sve od sebe, kazao je Pavin zahvaljujući obiteljima, prijateljima i partnerima nagrađenih na razumjevanju za rad koji nagrađeni ulažu.

Za postignuća ostvarena u 2022. godini Godišnju nagradu Zadarske županije dobio je Petar Logar (područje vatrogastva), a nagradu je umjesto njega primio Željko Šoša, zapovjednik JVP Zadra u odlasku, ali i predsjednik kluba HDZ-a u županijskoj skupštini.

Nagradu za područje gospodarstva dobila je i tvrtka OLIMP d.o.o. iz Benkovačkog sela, dobitnik prošlogodišnje Zlatne kune za najuspješnije srednje poduzeće u Hrvatskoj, u vlasništvu Hrvoja Petričića.

Za područje športa nagradu je dobila gimnazija Vladimira Nazora točnije Školsko sportsko društvo Vladimir Nazor čiji je bivši ravnatelj, a sada saborski zastupnik HDZ-a, Rade Šimićev također prisustvovao svečanoj sjednici.

Udruga a cappella pjevanja A.K.A. Crescendo dobila je nagradu za područje kulture i umjetnosti, a Sveučilište u Zadru, za koje je nagradu primio prorektor Josip Faričić, za područje znanosti i obrazovanja.

Za područje športa, tjelesne kulture i ostala područja društvenog života nagradu je primio Josip Pulja, a Anamarija Botica Miljanović za područje kulturno prosvjetnog rada, društvenog i humanitarnog rada.

Nogometni športski klub Sveti Mihovil primio je nagradu za područje sporta i odgoja djece i mladih, jedrličari Šime i Mihovil Fantela za područje sporta baš kao i skakač u vodu Matej Nevešćanin i njegov trener Šime Perić.

image

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković s laureatima

Jure Miskovic/Cropix
image

Zoran Šikić, predstavnik NSK Sveti Mihovil i župan Božidar Longin

Jure Miskovic/Cropix
image

 Erik Pavin, dobitnik nagrade za zivotno djelo i župan Božidar Longin

Jure Miskovic/Cropix
image

Zoran Šikić, Matej Nevescanin, Sime Peric i župan Božidar Longin

Jure Miskovic/Cropix
image

Zoran Šikić, predstavnica Olimp d.o.o i župan Božidar Longin

Jure Miskovic/Cropix
image

Zoran Šikić, predstavnica A.K.A. Crescendo i župan Božidar Longin

Jure Miskovic/Cropix
image

Zoran Šikić, Josip Faricic župan Božidar Longin

Jure Miskovic/Cropix
image

Zoran Šikić, Josip Pulja i župan Božidar Longin

Jure Miskovic/Cropix
image

Zoran Šikić, Anamarija Botica Miljanovic i župan Božidar Longin

Jure Miskovic/Cropix
image

Zoran Šikić, Mihovil i SIme Fantela i župan Božidar Longin

Jure Miskovic/Cropix
image

Zoran Šikić, predsjednik zupanijske skupstine, Erik Pavin dobitnik nagrade za zivotno djelo i župan Božidar Longin

Jure Miskovic/Cropix
02. svibanj 2024 09:42