StoryEditorOCM
KalelargaTREĆI DRŽAVNI TAJNIK

Erlić: Odlazim u Zagreb pomoći Zadru i Zadarskoj županiji! Evo tko bi ga mogao naslijediti na mjestu pročelnika ureda za EU fondove...

Piše i. Nevešćanin
21. srpnja 2020. - 09:29

Ante Ćurković iz Ureda za upravljanje EU fondovima najizgledniji je kandidat za nasljednika Šime Erlića u tom gradskom odjelu, nakon što je Erlić dobio poziv za mjesto državnog tajnika u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova nove Plenkovićeve vlade.

Ćurković je kao viši stručni suradnik dosad bio Erlićev pomoćnik i nije član HDZ-a, ali to ne bi trebao biti problem, jer se želi zadržati kontinuitet rada gradskog ureda, i službeno proglašenog najboljim u Hrvatskoj. Ćurković praktički od prvog dana radi u njemu, upoznat je sa svim EU projektima pod pokroviteljstvom Grada Zadra, a osobno je uz kolegicu Stefani Mikulec bio na čelu projektnog tima za obnovu Kneževe i sada Providurove palače. Konačnu riječ ipak će dati politika, tako da su iznenađenja moguća.

- Ovo je za mene velika čast, ali i obveza. Poziv je došao u ponedjeljak i sada se na brzinu moram preseliti u Zagreb. Nije to jednostavno, ovdje ostavljam obitelj i moram se prihvatiti novog posla. Nadam se da ću na novom mjestu pomoći Zadru i Zadarskoj županiji, poglavito u kontekstu najavljene pomoći Hrvatskoj od 22 milijardi eura. Što se tiče mog nasljednika, o tome ja neću odlučivati, ali sam siguran da će se svi započeti i planirani projekti financirani iz EU fondova u Zadru nastaviti provoditi i izvoditi kao i do sada - kazao nam je Erlić.

U srijedu se konstituira novi saziv Hrvatskog sabora, u četvrtak nova Vlada, a na prvoj radnoj sjednici nove Vlade trebali bi biti imenovani i državni tajnici. Među njima će se naći i troje Zadrana, uz novog Šimu Erlića, svoje dosadašnje mandate nastavljaju Marija Pletikosa u Ministarstvu za demografiju i Josip Bilaver u Ministarstvu mora, promet i infrastrukture.

26. travanj 2024 01:10