StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA POLICIJE

Tijekom godine evidentirano 159 parkiranja na mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom

Piše Zadarski.hr
4. prosinca 2020. - 12:46

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom s ciljem promicanja razumijevanja problematike invaliditeta i mobilizacije podrške koja omogućuje dostojanstvo, ostvarenje prava i dobrobiti osobama s invaliditetom, policijski službenici permanentno provode aktivnosti usmjerene na sankcioniranje vozača koji  koriste parkirališna mjesta rezervirana za osobe s invaliditetom.  

Tijekom ove godine na području Policijske uprave zadarske evidentirano je 159 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji se odnose na nedozvoljeno parkiranje na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

Ujedno, policijski službenici su u četvrtak na Međunarodni dan osoba s invaliditetom proveli aktivnosti i akciju koja je bila usmjerena na korištenje parkirališnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom od strane drugih osoba kao i moguću zlouporabu znaka pristupačnosti.

Tom prilikom tijekom jučerašnjeg dana na području koje pokriva ova Policijska uprava evidentirano je devet prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji se odnose na nedozvoljeno parkiranje na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

Koristimo priliku te još jedanput pozivamo vozače da ne koriste parkirališna mjesta rezervirana za osobe s invaliditetom jer im se na taj način uskraćuje i onemogućava mobilnost te stvaraju nepremostive poteškoće.

25. travanj 2024 10:41