StoryEditorOCM
KalelargaKONKRETNO

Evo prijedloga kako bi se mogle riješiti masovne prometne gužve kod ulaza u Polikliniku. Gradonačelnik ga je prihvatio...

Piše Zadarski.hr
22. prosinca 2022. - 13:53

Gradonačelnik Branko Dukić prihvatio je inicijativu vijećnika Ante Kolege (HDZ) da se uvede nova prometna regulacija na parkingu kod Poliklinike gdje se stvaraju veliki prometni čepovi i gužve.

- Otkako je rampa u funkciji, stvaraju se toliki redovi za dolazak do Poliklinike da se protežu sve do semafora odnosno s lijeve i desne strane prometnice. Po dvije-tri hitne pomoći čekaju u redu na ulazak, a ne mogu proći ni građani. U suradnji s vlasnicima Poliklinike nešto se treba napraviti radi prohodnost – naglasio je Kolega i ukazao da se čepovi stvaraju kod pristupa gornjoj etaži garaže. naime, da bi na nju parkirali vozila ljudi moraju proći pored vrata od Poliklinike.

- Moraju kružiti i tražiti mjesto, a dvosmjerni prolaz nije moguć. Predlažem da se ili makne nekoliko parking mjesta ili da se omogući silazak s etaže s druge strane ili da se ispred Poliklinike napravi ugibalište za kola hitne kako bi druga vozila mogla nesmetano prolaziti – pojasnio je Kolega.

18. travanj 2024 08:08