StoryEditorOCM
KalelargaODLUKA U ČETVRTAK

Evo tko su nominirani kandidati za Nagradu Zadarske županije za životno djelo: Drago Marić, Stjepan Kujundžić, Erik Pavin, Alemka Džaferagić ...

Piše Iva Ivanac
13. ožujka 2023. - 10:23

Poznati su kandidati predloženi za nagradu Zadarske županije za životno djelo. Na javni poziv koji je trajao do 1. ožujka pristiglo je sedam prijava. 

Za područje novinarstva nominiran je zadarski kroničar, bivši novinar i publicist Drago Marić, za područje tradicionalne male brodogradnje u drvu nominiran je Mladen Ušković, a prijedlog je stigao iz MO Brbinj.

Za zdravstveni, umjetnički i humanitarni rad županijski odbor SDP-a posthumano je nominirao poznatog zadarskog gastroenterologa Stjepana Kujundžića, a za područje gospodarstva, ugostiteljstva, turizma, sporta, kulture i humanitarnog rada MO Puntamika i KK Opus Puntamika nominirali su Erika Pavina, vlasnika hotela i restorana Niko na Puntamici.

Za područje turizma, kulture i obrazovanja postuhmno je nominiran turistički vodič i sveučilišni profesor Vinko Bakija, za područje humanizma i čovjekoljublja Udruga žene u Domovinskom ratu nominirale su Alemku Džaferagić, a za područje zdravstva, socijalne skrbi i sporta, zadarski novinari nominirali su liječnika Marka Prenđu

Sastanak Odbora za dodjelu javnih priznanja održat će se u četvrtak kada će se glasovati o tome tko će dobiti nagradu za životno djelo, ali i ostale godišnje nagrade. 

- Na zakazanoj sjednici Odbor će razmatrati sve pristigle prijedloge za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije te će se nakon sjednice predstavnicima medija dostaviti obavijest o predloženim laureatima. Dodjela javnih priznanja održat će se u travnju na svečanoj sjednici povodom Dana Zadarske županije, kazali su iz Zadarske županije. 

Članovi Odbora za dodjelu javnih priznanja su Antonio Vučetić, predsjednik i vijećnik, Božidar Longin, potpredsjednik, Šime Vicković, Željko Šoša, Mate Lukić, Ante Rubeša, Ivica Žuvela, Ivan MatićNenad Klarić.

 

01. svibanj 2024 04:09