StoryEditorOCM
KalelargaUPRAVA ZA RIBARSTVO ODOBRILA

FLAG-u 'Tri mora' 14,9 milijuna kuna

26. siječnja 2018. - 15:15
riba_makarska3-151009

Odlukom Uprave ribarstva, Lokalnoj akcijskoj grupi u ribarstvu „Tri mora“, koja obuhvaća teritorij sedam jedinica lokalne samouprave - Ražanac, Starigrad, Posedarje, Jasenice, Novigrad i Poličnik te grad Obrovac, odobren je iznos od 14,9 milijuna kuna za provedbu Lokalne razvojne strategije u ribarstvu.

Lokalna akcijska grupa u ribarstvu (LAGUR ili FLAG) "Tri mora" predstavlja inicijativu kroz koju su povezani predstavnici javnog, privatnog i civilnog sektora na području koje obuhvaća.

Kako nam je rekao voditelj ovog FLAG-a Ante Miletić, tek slijedi raspisivanje natječaja za projektne prijedloge koji će se financirati iz ove investicijske linije, a u provedbi natječaja, odnosno odobrenju i kontroli korištenja sredstava surađivat će Ministarstvo poljoprivrede, odnosno Uprava ribarstva i FLAG. Lokalna akcijska grupa raspisivat će pravilnike i natječaje na koje će se moći javljati dionici s područja LAGUR "Tri mora". Stope sufinanciranja kreću se u rasponu od 50 posto do 100 posto prihvatljivih troškova.

Financijskim sredstvima će se sufinancirati različiti projektni prijedlozi - od izgradnje ribarskih sadržaja u lukama, edukacije, razvoja inovativnih kanala prodaje, organizacije manifestacija u svrhu promoviranja ribarstvenog područja, razvijanja zaštićene oznake izvornosti pa sve do mogućnosti opremanja ribarskih plovila i uzgajališta. Projekt za koji se sasvim sigurno očekuje da će biti financiran iz ove financijske linije, istaknuo je Miletić, jest projekt brendiranja novigradske dagnje.

Rad lokalne akcijske grupe u ribarstvu „Tri mora“ sufinanciran je iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

25. travanj 2024 11:28