StoryEditorOCM
KalelargaNAKON DEZINFEKCIJE

Formiran posebni epidemiološki tim za biogradsku bolnicu koja od sutra prima pacijente s lakšim simptomima, za početak će raditi 35 djelatnika

Piše P.O.
29. ožujka 2020. - 13:53

Dezinfekcija Ortopedske bolnice Biograd započela je jutros oko 10 sati, a predviđa se da će za potpunu protuepidemijsku dezinfekciju svih bolničkih prostora trebati između pet i šest sati. Kako nakon dezinfekcije treba proći još dva sata prije nego u prostor bude moguće primiti oboljele, biogradska zdravstvena ustanova će od sutra moći primiti prve pacijente s lakšim simptomima oboljenja od koronavirusa, dok će teže oboljeli biti smještani u Opću bolnicu Zadar.

U Bolnici će na početku raditi 35 od ukupno 150 djelatnika, a zadarski epidemiolog dr. Alan Medić izjavio je da je pomnom analizom svakog od njih 35 utvrđeno da nisu bili ni u kakvom kontaktu s oboljelima ili ljudima u samoizolaciji. Formiran je i poseban protuepidemiološki što ga čine dr. Renata Žunić Sabalić i dr. Neven Mumelaš, a koji će biti fokusirani na Ortopedsku bolnicu Biograd i sve što se u njoj bude događalo.

 

19. travanj 2024 23:08