StoryEditorOCM
KalelargaNASTAVLJA SE PALJBA

Frank: Kad ćete tražiti ostavke Turističkog vijeća zbog sramoćenja Zadra? Dukić: Ono što vi smatrate nesupjehom, ja smatram uspjehom

Piše I.I.
18. prosinca 2023. - 11:34

Nezavisna Adela Frank upitala je gradonačelnika Branka Dukića kada će sazvati sjednicu Turističkog vijeća i predložiti ostavke svih članova Vijeća. 

- Što će vam strategija razvoja turizma kada se ni zadarski prvostupnici kulture i turizma ne mogu zaposliti u Turističkoj zajednici jer im mjesta zauzimaju stranački poltroni. Od šugavog masovnog turizma, preko koncerta Rite Ore, Sunset sport media festivala i nominacije za uhljeba godine, Turističko vijeće je dozvolilo financiranju javne sramote Zadra na nacionalnoj razini. Čupahin je skupljao potpise za ostavku, ali ste bili oholi i slijepi. Odgovornost i krivnju ne možete oprati ostavkom direktora i njegovim postavljanjem na mjesto savjetnika, ali možete vratiti ugled vraćanjem Turističkog vijeća na tvorničke postavka, kazala je Frank. 

- Turističko vijeće je apolitično tijelo koje je sastavljeno od svih turističkih djelatnika koji su blisko povezani s turizmom. Članove vijeća bira skupština i da to znate postavili biste to pitanje na drugoj adresi. Ja sam svoje ovlasti prepustio Vesni Ćurković i stojim iza svojih odluka. Nikad nisam bježao od njih. Ono što vi smatrate nesupjehom, ja smatram uspjehom, imamo različite poglede. Ono što u ovim V. Izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja grada Zadra imamo jesu uvjeti za izgradnju hotela, jer se bez njih ne može dogoditi turizam. Imam porast gostiju s tih eminentnih tržišta, nisu velike brojke, ali zato moramo bit aktivniji prema njima, oni traže visoki kvalitetan smještaj, odgovorio je Dukić, a Frank dodala kako svi građani žele da grad kvalitetno procvate. 

Dukić je odvratio kako je sastav Turističkog vijeća kvalitetan i kako je sramota govoriti kako nije.

09. svibanj 2024 01:19