StoryEditorOCM
KalelargaVIDEO: U TIJEKU JE NOVA DRAMA U RESTORANU 'NOSTALGIE'

Gdje su nestali 'zatočeni' vlasnici? Policija ima dojavu da već dva dana curi plin, a susjedi tvrde: Koljanin je rekao da će sve dignuti u zrak!

Piše BS / IN
10. siječnja 2020. - 16:05
82460340_644741379634863_8502795954741575680_n

Policija je u petak intervenirala u restoranu "Nostalgie" na Poluotoku zbog dojave o mogućoj sumnjivoj situaciji.

Naime, policiji je prijavljeno da se iz restorana širi miris plina. Na teren su izašli policajci koji su pokušali ući u zatvoreni restoran kako bi provjerili prijavu. Susjedi su dodali da se zadnjih šest dana unutra nitko ne čuje. 

Susjede je posebno zabrinulo što se miris curenja plina osjeća zadnja dva dana, jer se vlasnici restorana, Ivan Koljanin i Mihaela Novac, od kraja prosinca nalaze zatočeni u restoranu. Štoviše, susjedi su policiji rekli da je Koljanin prijetio da će sve dići u zrak plinskim bocama.

- Jako smo uznemireni. Prije dva dana morali smo otvarati prozore i dodatno zračiti sve prostorije zbog intenzivnog mirisa plina. Prethodno je vlasnik i prijetio da će sve dignuti u zrak bocama plina. Zadnjih nekoliko dana se ne čuje ništa. Prije su se čuli zvukovi i kretanje. Ne znamo što se događa i sve nas to jako brine - rekla je stanarka zgrade u čijem se prizemlju nalazi restoran Nostalgie.

 

Iz policije su rekli kako se na mjestu događaja provode mjere izvida kojima će se utvrditi sve okolnosti ove situacije.

- Policija je na terenu i poduzima sve što je moguće kako bi se situacija sanirala. Gdje su vlasnici o tome se zasad ne može govoriti - rekli su u policiji. 

Koljanin i Novac upali su u svojevrsnu 'talačku krizu' nakon što se ispostavilo da su svojim "poslovnim partnerima" Ivanu Ercegu i njegovoj supruzi Marici ostali dužni oko dva milijuna kuna, a vlasniku prostora Milanu Miletiću, oko milijun kuna na ime neplaćenog najma i drugih troškova. Vlasnici "Nostalgie" imaju dugove i prema bivšim radnicima za neisplaćene plaće koji su zbog toga protiv njih pokrenuli sudske sporove.

Drama je nastupila neposredno prije Božića kada su Koljanin i Erceg ostali zatočeni u restoranu nakon što je Miletić angažirao zaštitarsku službu kako bi spriječili iznošenje opreme i namještaja iz lokala. Na to je reagirao Ivan Erceg koji je optužio Miletićeve zaštitare da pomažu Koljaninu u iznošenje vrijedne opreme koju je on platio, pa je angažirao svoje zaštitare da ih u tome spriječe.

Mat situacija trajala je sve do petka ujutro, kada nam je Ivan Erceg potvrdio da su Koljanin i Novac najvjerojatnije napustili restoran, odnosno da ih unutra više nema. Na mobitele se nisu javljali.

- Lupali smo u više navrata i probali smo ući unutra. Mislim da su nekako izašli. Iskrvario sam i financijski i psihički. Dao sam im svu mogućnost da rade a oni su sve učinili da to upropaste. Ove sam godine otišao u mirovinu u nadi da ću se odmoriti od svega i onda me dočekalo ovo. Blokada računa i poslova zbog njihovih dugova. Okrenuo mi se svijet naopako - rekao je Erceg koji nije slutio da će mu se ovo dogoditi kada im je posudio novac,
- Ne znam gdje su. Možda su pobjegli – rekao je.

Policija također tijekom petka nije uspjela utvrditi gdje su nestali vlasnici i jesu li još u restoranu.

 

 

23. travanj 2024 14:54