StoryEditorOCM
KalelargaSTRUKOVNO PRIZNANJE

Glasnogovornica Zadarske županije opet izabrana za predsjednicu HUOJ-a u Dalmaciji

Piše Iva Ivanac
15. listopada 2020. - 14:49

Vlatka Vučić Marasović, glasnogovornica Zadarske županije, nova je stara predsjednica Dalmatinske podružnice Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ). Ovo je njen treći po redu izbor na čelu Dalmatinske podružnice, a u vodstvu će joj kao tajnica pomagati Senka Bilać, inače pročelnica Ureda župana Šibensko-kninske županije.

Vlatka je poznata zadarskoj javnosti. Zadnjih 12 godina radi kao pomoćnica pročelnice Ureda župana Zadarske županije, a isto toliko vodi Odsjeka za odnose s javnošću. Prije toga Vlatka je 15 godina provela kao novinar-urednik u informativnom programu HRT na Radio Zadru.

Prvi puta je za predsjednicu podružnice bila izabrana 2016. godine na izvanrednim izborima, te 2017. na redovnim izborima. Dalmatinska podružnice obuhvaća područje Zadarske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske te odnedavno Dubrovačko–neretvanske županije.

Vlatka Vučić Marasović je od 2017. do 2020. bila članica Suda časti HUOJ-a te dvije godine za redom i članica žirija Grand Prixa, godišnje strukovne nagrade koju udruga dodjeljuje.

Stručnjaci za odnose s javnošću iz realnog sektora se unutar Udruge bore za što bolje pozicije jer su djelatnici javnog sektora u manjini, a na ovaj način jačaju odnose s javnošću u lokalnoj i regionalnoj samoupravi. Nakon diplome iz talijanskog jezika i povijesti umjetnosti na Sveučilištu u Zadru, Vlatka Vučić Marasović završila je i poslijediplomski specijalistički studij Odnosi s javnošću na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te stekla akademski naziv sveučilišne specijalistice iz odnosa s javnošću.

Od 2008. godine Članica je HUOJ-a, a aktivno sudjeluje i u svim aktivnostima koje provodi Hrvatska zajednica županija u dijelu odnosa s javnošću ili u realizaciji seminara i manifestacija. Članica je i Radne skupine za odnose s javnošću Hrvatske zajednice županija te zajedno s ostalim kolegama sudjeluje u pozicioniranju profiliranju struke u javnom sektoru te lokalnoj i područnoj samoupravi.

Početkom pandemije koronavirusa u Hrvatskoj preuzela je krizno komuniciranje Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

23. travanj 2024 11:35