StoryEditorOCM
KalelargaPODIGNUTA OPTUŽNICA

Glavni urednik profašističkog ‘Hrvatskog tjednika‘ Ivica Marijačić optužen za povredu privatnosti djeteta: objavio je slike silovane maloljetnice!

Piše IN
6. svibnja 2020. - 10:15

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedenog istraživanja, 4. svibnja 2020. podiglo optužnicu protiv Ivice Marijačića (62), vlasnika i glavnog urednika Hrvatskog tjednika iz Zadra, zbog počinjenja kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece povredom privatnosti djeteta, opisano i kažnjivo po čl. 178. st. 3. u vezi st. 2. i 1. Kaznenog zakona, za što je predviđena kazna zatvora do tri godine.

ODO optužnicom Marijačiću stavlja na teret da je 23. listopada 2019., a potom i 24. listopada 2019. u Zadru, najprije putem društvene mreže Facebook, a potom i u svom tjedniku objavio fotografije djeteta (žrtve) i na taj način učinio ih dostupnim većem broju osoba, što je kod žrtve izazvalo uznemirenost i ugroženost.

Riječ je o slučaju silovanja i seksualnog iskorištavanja maloljetnice od strane sedmorice mladića iz okolice Zadra o kojem je prvi javnost izvjestio Zadarski.hr 13. listopada prošle godine. Marijačić je u svom tjedniku pisao kao je cijeli slučaj izmišljen odnosno da nije bilo grupnog silovanja te da je žrtva dobrovoljno pristala na seksualne odnose s grupom mladića tijekom godine dana, a pritom je objavio i njezine slike na naslovnoj stranici i unutar tjednika inače poznatog po profašističkim političkim stajalištima.

02. svibanj 2024 20:45