StoryEditorOCM
KalelargaDVA DANA PRIJE 2022.

Grad Biograd raspisao natječaj za kadrovske stanove: u najam na 5 godina daju 3 trosobna i 3 dvosobna stana, evo kako se možete javiti...

Piše Zadarski.hr
31. prosinca 2021. - 19:56

Dva dana prije isteka 2021. godine, Gradsko vijeće Grada Biograda na Moru raspisalo je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu stanova za službene potrebe.

Riječ je o stanovima u vlasništvu Grada Biograda koji se mogu davati u najam za tzv. deficitarne kadrove, odnosno neophodno potrebne kadrove zaposlene u ustanovama iz područja zdravstva, kulture i školstva, kao i kadrovima u deficitarnim zanimanjima koja kao takva budu utvrđena godišnjim preporukama HZZ-a.

U najam se daje šest stanova, tri dvosobna (veličine 45,66 kvadrata) i tri trosobna stana (veličine 67,54 kvadrata). Tri trosobna i jedan dvosobni stan nalaze se u Bilogorskoj ulici, a dva dvosobna u Ulici Hanibala Lucića.

Prema uvjetima natječaja, stanovi se daju u najam na razdoblje do najviše pet godina, uz mogućnost produljenja ugovora, ako se poštuju sve odredbe iz ugovora o najmu, uredno podmiruje obvezu plaćanja najamnine te ako ne postoji dospjelo, a nepodmireno dugovanje prema Gradu Biogradu te ustanovama i pravnim osobama u vlasništvu/suvlasništvu Grada Biograda na Moru (Bošana, Komunalac, Dječji vrtić).

Ako korisnik stana za vrijeme trajanja ugovora ostvari pravo na mirovinu, ugovor se raskida, te se stan vraća Gradu u roku od 30 dana. O ostvarivanju prava na mirovinu korisnik stana dužan je obavijestiti Grad najmanje 60 dana prije nastupa te okolnosti.

Korisnik stana dužan je predati stan Gradu ako za vrijeme trajanja ugovora o najmu on osobno ili član obiteljskog domaćinstva stekne u vlasništvo odgovarajući stan ili kuću, ili stekne na korištenje odgovarajući stan po drugim osnovama, u roku od 30 dana od dana stjecanja drugog odgovarajućeg stana ili kuće.

Rok za prijavu na natječaj je 30 dana od dana objave.

24. travanj 2024 09:56