StoryEditorOCM
KalelargaHOĆE LI SE STUDENTSKI DOM GRADITI OVE JESENI?

Grad i Sveučilište se dogovorili oko održavanja kampusa - nema izmjena plana?

Piše P.O.
15. ožujka 2018. - 20:20
nova_rektorica2-270515.JPG

Gradonačelnik Branko Dukić i rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican okupili su svoje suradnike na razgovoru posvećenom budućem Sveučilišnom kampusu. Po informacijama iz gradske uprave "otvorena je tema izmjene plana kampusa budući je jasno da cijeli plan nije moguće realizirati, pa treba vidjeti što će se na tom prostoru događati".

-Realnost se izmijenila i to treba uvažavati, a projekt kampusa će se realizirati u fazama. Grad na sebe preuzima infrastrukturni dio jer se trenutno na tom prostoru nalaze neke škole, ali i drugi javni sadržaji, osim onih namijenjenih Sveučilištu, kaže gradski pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap.

-Projekt Sveučilišnog kampusa želimo promišljati dugoročno, a realizaciju raditi što kratkoročnije. Da bismo bili koncentrirani, dogovaramo se s Gradom Zadrom oko toga što se može raditi sada, a što sljedeće godine, ali niti će biti nekih značajnih izmjena projekta, a još manje odustajanja od tog velikog i značajnog projekta. Ono oko čega smo sada postigli dogovor je pitanje održavanja i uređivanja sadašnjeg prostora kampusa gdje će jedan dio na sebe preuzeti Sveučilište, a drugi dio gradski komunalci budući je na tom prostoru dosta javnih sadržaja i površina koji nisu u izravnoj funkciji Sveučilišta. Stalo nam je da prostor bude uredan i održavan bez obzira komu trenutno služi, izjavila nam je rektorica Dijana Vican.

Rektorica kaže kako je prvi značajni projekt unutar budućeg kampusa izgradnja Studentskog doma:

-Radi se o projektu od preko 80 milijuna kuna kojega smo aplicirali za fondove Europske unije i taj je naš zahtjev u proceduri. Nadamo se pozitivnom odgovoru nakon kojega bi izgradnja Studentskog doma krenula u posljednjem kvartalu ove godine, kaže Dijana Vican.

 

20. travanj 2024 08:41