StoryEditorOCM
KalelargaIZMJENE PLANA

Grad odustao od zgrade MORH-a na Crvenim kućama za ratne stradalnike - umjesto nje gradit će se dječji park

Piše Zadarski.hr
22. prosinca 2022. - 13:29

Vijećnik HDZ-a Mate Marić založio se da se iz urbanističkog plana za Crvene kuće izbaci planirana peta stambena zgrada i da se na njeno mjesto predvidi dječji park i zelena površina.

- Na prostoru Crvenih kuća događa se intenzivna gradnja, stotinu POS-ovih stanova, a prema proračunu za 2023. i 2024. godinu, gradit će se i zgrada za centralne funkcije s vrtićem, ambulantom, prostorijama mjesnog odbora i škola. Kroz projekt KvartIpo posađeno je 40 stabala, ali previše je stambenog prostora. Umjesto pete zgrade prijedlog tamošnjih stanovnika je izgradnja dječjeg parka i više zelenila.

Pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap rekao je da je prijedlog za izmjenu UPU u tom smjeru već napisan, ali se čeka suglasnost MORH-a jer je peta zgrada, koja se želi maknuti iz plana, bila predviđena za djelatnike MORH-a i stradalnike Domovinskog rata.

- U razgovoru s MORH-om potražit ćemo lokaciju za njihove nove stanove. Odluka o izmjeni UPU-a e pripremljena i nadam se da će na prvoj idućoj sjednici biti pred vijećnicima – kazao je Kasap.

08. svibanj 2024 22:09