StoryEditorOCM
KalelargaOBJAVLJEN NATJEČAJ

Grad Zadar kreće s izgradnjom parka na Novom Bokanjcu vrijednog 2,5 milijuna kuna

Piše I.I.
30. studenog 2022. - 14:53

Grad Zadar kreće s izgradnjom parka uz prometnicu Kažimira Zankija od Puta Bokanjca do Žmirića. U srijedu je objavljen natječaj u kojem se traži izvođač radova. Procijenjena vrijednost natječaja iznosi 2.5 milijuna kuna (bez PDV-a).

Novi gradski park  je osmišljen s nizom sadržaja za aktivni boravak u prirodi, igru i rekreaciju, edukaciju, te za odmor uz meditacjiu, čitanje i slične aktivnosti. Park predviđa niz sadržaja, održavanje predstava u prirodi, prvenstveno dječijih, boravak na oplemenjenim površinama od prirodnih materijala, rampu za rolere, podni šah, trim/pješačku stazu,fitness staze, dječje igralište, 2 vježbališta za odrasle …

Budući se radi o prostoru gdje je visoko razvijena borova šuma, prije izrade projekata za uređenje parka izvršena je valorizacija zelenila i rješenje je prilagođeno propisanim uvjetima za zaštitu zatečenog biljnog fonda, navodi se u natječajnoj dokumentaciji.

Izvođač radova imat će 90 dana od dana uvođenja u posao za završiti radove u parku. Rok za dostavu ponuda je 27. prosinca do 13 sati.

 

 

19. travanj 2024 11:02