StoryEditorOCM
KalelargaTRI NATJEČAJA

Grad Zadar traži izvođače radova za izgradnju komunalne infrastrukture poslovne zone Crno: vrijednost projekta viša od 35 milijuna kuna!

Piše Iva Ivanac
29. rujna 2021. - 18:25

Konačno su počeli ozbiljne pripreme za osposobljavanju poslovne zone Crno: Grada Zadar je raspisao tri javna natječaja za izgradnju i opremanje komunalne infrastrukture, a ukupna vrijednost projekta iznosi 35,3 milijuna kuna od čega 28,2 milijuna kuna dolazi iz europskih fondova. 

Riječ je o prvoj fazi izgradnje komunalne infrastrukture Poduzetničke zone Crno, što predstavlja prvi korak u realizaciji jednog od najznačajnijih gospodarskih strateških projekata Grada Zadra.

U prvoj fazi radovi obuhvaćaju površini od preko 41 tisuća kvadrata. Izgradnjom komunalne infrastrukture prve faze aktivirat će se pet zona, takozvanih kazeta, ukupne površine od preko 243 tisuće kvadrata, koje će biti namijenjene potencijalnim investitorima.

Projektom će se izraditi cesta te ostala infrastruktura potrebna za funkcioniranje zone: fekalna kanalizacijska mreža, oborinska kanalizacijska mreža s pripadajućim građevinama odvodnje, vodovodna mreža, elektroenergetska mreža, mreža kabelske kanalizacije (DTK), javna rasvjeta, hortikulturno uređenje javnih zelenih površina duž koridora cestovne mreže.

Uređenjem  prometnice ostvarili bi se preduvjeti za postupnu gradnju sekundarne prometne mreže i prateće komunalne infrastrukture za ostale dvije etape.

Najskuplji natječaj prve faze je za izvođača radova koji su procijenjeni na 22.278.156,40 kuna (bez PDV-a). Potencijalni izvođači ponude trebaju predati do 11. listopada do 13 sati.

Rok završetka radova za ovaj posao iznosi 9 mjeseci od dana uvođenja u posao.

Raspisan je i natječaj za usluge stručnog nadzora nad radovima prve faze komunalne infrastrukture poslovne zone Crno koji je vrijedan 680 tisuća kuna bez PDV-a, a traje do 13. listopada

Uz natječaj za izvođača radove prve faze i stručni nadzor, otvoren je i natječaj za izgradnja pristupne ceste Poslovne zone Crno – II.faza.

Procijenjena vrijednost nabave iznosi 5 milijuna kuna (bez PDV-a), a rok za izgradnju pristupne ceste je šest mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Ponude se za ovaj natječaj trebaju dostaviti do 20. listopada.

Cilj projekta "Izgradnja infrastrukture poduzetničke zone Crno – faza 1" će, kako navode iz Grada Zadra, učiniti Poduzetničku zonu prepoznatljivom u regiji i atraktivnom domaćim i stranim investitorima, što će u konačnici rezultirati razvojem novih tehnologija i proizvoda, koncentracijom specijaliziranih znanja i vještina, povećanjem konkurentnosti i izvoza, smanjenjem nezaposlenosti i dinamičnim gospodarskim rastom UP Zadra. Završetak provedbe projekta je do početka prosinca iduće godine.

26. travanj 2024 14:11