StoryEditorOCM
KalelargaPREGOVORI U TIJEKU

Grad Zadar uputio pismo namjere Hrvatskom vaterpolo savezu za otkup bazena u kojem su Barakude osvojile europsko zlato: Evo što bi s njim...

Piše Iva Ivanac
12. listopada 2022. - 20:42

Grad Zadra ovog je tjedna Hrvatskom vaterpolo savezu (HVS) uputio pismo namjere u kojem je izrazio želju za kupnjom bazena u kojem se nedavno igralo Europsko prvenstvo u vaterpolu u Splitu. 

Bazen bi trebao biti trajno postavljen na Višnjiku, a informaciju o pismu namjere potvrdio nam je pročelnik Ureda gradonačelnika Grada Zadra, Ante Ćurković

Iako je cijela stvar još uvijek u pregovorima, za razliku od Splita, zadarski Športski centar Višnjik ima gotovu dokumentaciju za postavljanje bazena.

Naime, prema urbanističkom planu Višnjika planirana je izgradnja olimpijskog bazena i bazena za skokove u vodu, a Višnjik je za takav zahvat dobio i građevinsku dozvolu.  

image
Vladimir Dugandzic/Cropix

Podsjetimo kako su za potrebe Europskog prvenstva kupljena dva bazena, Zadar bi, ako na to pristanu u HVS-u, ali i Gradu Splitu, trebao otkupiti središnji bazen dužine 33 metra i širine 25 metara. On bi na Višnjiku, ako se dogovori pozitivno realiziraju, trebao biti postavljen na mjesto bazena za skokove u vodu. Njegove bi se dimenzije u tom slučaju modificirale jer je riječ o montažnom bazenu i prilagodile bi se bazenu za skokove u vodu. 

S obzirom da je riječ o iznosu iznad milijun kuna, dogovor oko kupnje bazena u kojem su Barakude osvojile europsko zlato u vaterpolu vodi Grad Zadar. 

Koliko bi u konačnici bio plaćen bazen za skokove u vodu još uvijek nije u potpunosti poznato. No zasigurno bi taj iznos bio uvelike manji nego što je bio za Europsko prvenstvo kada je cjelokupni zahvat koštao 12 milijuna kuna.

27. travanj 2024 18:07