StoryEditorOCM
KalelargaZA UDRUGU "SVJETLO"

Građane posluživali srednjoškolci: humanitarna akcija na Trgu u sklopu obilježavanja Dana grada Zadra

Piše M.M.
24. studenog 2022. - 12:47
Na Narodnom trgu okupili su se Zadrani oko ”Zadarskog pijata” - humanitarne akcije u sklopu obilježavanja Dana grada Zadra.M.m./Slobodna Dalmacija

Profesori i učenici Hotelijersko - turističke i ugostiteljske škole Zadar povodom Dana grada i blagdana sv. Krševana spremali su na Trgu u četvrtak fritule i tradicionalna jela od bakalara. Cijene porcija bile su simbolične,10 i 20 kuna, a ove godine sav prikupljeni novac ide zadarskoj Udruzi "Svjetlo". 

- U prostorima Caritasa imamo polu-dnevnu skrb za osobe iznad 21. godine koje imaju intelektualne poteškoće i koje je nažalost sustav zaboravio čim iz njega izađu. Za njih još uvijek, osim kod nas, ne postoji adekvatno mjesto. Zato nam je drago da nas se Grad sjetio i da sav prihod od prodaje ide Udruzi. - rekla je Irena Palčić, predsjednica Udruge "Svjetlo".

image
M.m./Slobodna Dalmacija

Redovni profesor u HTUŠ, Renato Kraljev rekao je kako su u četvrtak građane posluživali učenici prvog razreda srednje škole kojima je ovo prvi izlazak u javnost. 

- Prvi je, ali sigurno ne i zadnji, sad ih čeka još tri godine izlaska po gradu i raznim eventima. Moraju se učiti - nasmijao se Kraljev.

image
M.m./Slobodna Dalmacija
 

19. travanj 2024 00:13