StoryEditor
KalelargaKVARTipo NA POLUOTOKU

Građani prijavili 25 projekata, ali svih 240.000 kuna ide na uređenje parka Kapetanski

Piše Zadarski.hr
4. svibnja 2022. - 09:52
Zadar, 030522. Veceras je u OS Petra Preradovica na zadarskom poluotoku odrzana prva javna tribina u sklopu projekta 'KVARTipo' za podrucje Mjesnog odbora Poluotok. Na tribini su sudjelovali gradonacelnik Branko Dukic i predstavnici nekoliko gradskih odjela. Na fotografiji: tribina.Luka Gerlanc/Cropix

Na FB stranici Mjesnog odbora Poluotok objavljena je informacija o postignutom dogovoru građana na javnoj tribini u sklopu projekta KVARTipo. Prenosimo ga u cijelosti: 

Na današnjoj javnoj tribini u sklopu projekta KVARTipo od 25 pristiglih prijedloga stanovnici područja MO Poluotok odabrali su realizaciju prijedloga uređenja parka Kapetanski s maksimalnim predviđenim iznosom od 240.000 kuna.

Usvojeni prijedlog MO Poluotok: Uređenje parka Kapetanski

"Obnova igrališta i koševa, tribine, javne rasvjete i priključka za vodu te uređenje pristupnih puteva i zelene površine s ciljem ostvarivanja infrastrukturnih preuvjeta za sigurno javno korištenje igrališta i parka.

(Ukoliko bi planirani trošak prelazio iznos predviđen projektom KVARTipo, ostatak sredstava možemo osigurati u suradnji sa budućim korisnicima - Sveučilištem, Pomorskom školom, Koncertnim Uredom, itd. ili u suradnji sa zainteresiranom javnosti putem humanitarnih i radnih akcija)"

Vrijedi napomenuti da je ovo bila možda i prva prilika od proglašenja hrvatske nezavisnosti da stanovnici Poluotoka neposredno iznesu svoje svakodnevne probleme gradonačelniku i pročelnicima raznih ureda Grada Zadra te se nadamo da ćemo u budućnosti barem jednom godišnje imati priliku sudjelovati u sličnim javnim raspravama s predstavnicima Grada.

Nakon gotovo četiri sata energične rasprave o raznim gorućim temama, dojma smo da su neki prijedlozi ipak olako odbačeni kao nevažeći te ćemo se za realizaciju istih nastaviti "boriti" u skladu s ovlastima i propisanom procedurom.

S obzirom da se radi o prvom izdanju ovog projekta imamo razumijevanja za neke nelogičnosti i nedorečenosti samog procesa realizacije ovog projekta te ćemo svoje prijedloge o mogućnostima unapređenja procesa u idućim godinama uputiti nadležnim uredima Grada Zadra.

26. lipanj 2022 20:07