StoryEditorOCM
KalelargaRISKIRAJU ŽIVOTE

Građani s Puta Dikla prozivaju Grad Zadar: Gdje su nogostupi, rasvjeta...? Ovo je postao autoput kojim jure auti, stradat će djeca odlazeći u školu!

Piše Zadarski.hr
14. ožujka 2024. - 09:47

Građani s područja Ulice Put Dikla, obratili su nam se zbog problema s dovršenjem uređenja te ulice nakon obimnih radova:

- Obraćamo vam se s problemom za koji se nadam da ćete o njemu pisati kako bismo pozvali nadležne da se ozbiljnije uhvate u koštac sa sljedećim:

Put Dikla ulica je koja se obnavljala mjesecima. Riječ je o ulici koju svakodnevno koriste ponajviše učenici triju zadarskih škola: Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, Ekonomsko-birotehnička škola i Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar.

Primjedbe su sljedeće:

1. Ta je ulica prije obnove bila puna rupa i zaista smo jedva dočekali uređenje. Ponadali smo se da će djeca dobiti nogostup, no s obnovom i puštanjem u promet ove ulice, ona sada ona postaje postaje autoput na kojem će neko od naše djece stradati!

2. Nogostupa i dalje nema. Učenici svakodnevno izlažu svoju glavu i riskiraju život pokušavajući hodati unutar ocrtanoga. Na nekim dijelovima ocrtani prostor za pješake (na dijelu bliže semaforu kod Ekonomske škole) je svega 20 cm! (fotografija u prilogu)

image

put dikla

 3. Budući da je to sada cesta bez rupa (koje su služile kao ležeći policajci prije uređenja), vozači automobila ne poštuju ograničenje od 40 km/h, nego stišću po gasu. Većina ne poštuje ograničenja.

4. Usred bijela dana automobili pretječu jedni druge prelazeći na pješački dio i ugrožavajući sigurnost djece!

5. Također smo se nadali da će se riješiti polomljena ograda koja dijeli cestu od ponora od minimalno 5 metara u koji djeca mogu upasti mičući se od nadolazećih automobila (fotografija u prilogu).  Niti to se nije riješilo, a cesta se pustila u promet.

6. Rasvjeta je i dalje očajna.

Molimo nadležne da nam odgovore koje će mjere poduzeti kako bi se osigurala sigurnost pješaka, ponajviše učenika ovih tri zadarskih škola koji svakodnevno riskiraju glavu na putu do škole.

Mogu li se barem ugraditi narančasti stupići kako bi se spriječilo pretjecanje automobila i prelaza na ono malo pješačkog dijela?

Bojimo se za sigurnost naše djece i nadamo se da ćete pod hitno poduzeti nešto prije nego što neko od naše djece strada - stoji u dopisu zabrinutih građana.

Njihove primjedbe uputili smo u formi pitanja nadležnim upravnim odjelima Grada Zadra, odgovore ćemo objaviti čim ih dobijemo.

30. travanj 2024 21:43