StoryEditorOCM
KalelargaIZNENADNI SLUČAJ

Građanin zaražen Covidom došao ispred policijske postaje: "Molim vas pomozite mi, imam koronu a ne mogu u svoju kuću, ne znam gdje ću...!"

Piše Mišel Kalajžić
3. prosinca 2020. - 19:13

Ispred policijske postaje u Ulici Stjepana Radića u Zadru, danas oko 15.50 minuta došao je čovjek (62) kazavši zabezeknutim policajcima kako je COVID pozitivan, te da nema smještaj.

Policijski službenici su u najkraćem roku kontaktirali načelnika Stožera Civilne zaštite Grada Zadra Antu Babića, te su uspjeli vrlo brzo organizirati prijevoz zaraženog građanina na Covid odjel Opće bolnice u Zadru.

Kako smo doznali, građanin je državljanin Hrvatske, ali nije iz Zadra, a pomoć policije zatražio je jer nije mogao ući na svoju adresu boravišta u Zadru. Te okolnosti policija još uvijek utvruje kako bi se rasvijetlilo zašto je zaraženi čovjek morao potražiti pomoć.

Čitavo je vrijeme čovjek nosio zaštitnu masku, a još uvijek nije poznato je li razvio simptome bolesti od koronavirusa.

- Smjestili smo čovjeka na Covid odjel bolnice, po njega je došla medicinska ekipa zaštićena od prijenosa zaraze. Ovisno o njegovom stanju odlučit će se hoće li biti zadržan na liječenju u bolnici ili će biti smješten u karantenu. Ovaj nas je slučaj potaknuo da ubrzano riješimo ponovno otvaranje karantene za strane državljane i građane zaražene Covidom koji se zateknu u Zadru bez stalne adrese boravka. Prošloga je ljeta 15-tak stranih državljana bilo smještenu u prostor karantene, koji ćemo vrlo brzo, možda već od sutra, ponovno aktivirati na istoj adresi gdje je bio i prije, a koju ipak nećemo javno otkrivati - kazao je Babić.

24. travanj 2024 07:53