StoryEditorOCM
KalelargaAJMO DUKIĆU, KRENI!

Gradi kao da te nitko ne gleda: konstrukcija buduće terase kafića posađena na mjesto za dostavna vozila! Da, uz one UNESCO-ve bedeme...

Piše M.M.
25. svibnja 2023. - 13:20

Bivša biljetarnica Jadrolinije kod vrata sv. Krševana na Poluotoku renovira se punom parom.

Kako smo pisali zadnji put, šalter sala postat će putnička čekaonica s javnim zahodom, a dio prostora bit će na raspolaganju susjednom ugostiteljskom objektu. 

S obzirom na to da je riječ o samom ulazu u stari grad i objektu koji se naslanja na UNESCO-ve bedeme, na naš upit što se smije raditi u i oko tog objekta, iz Grada Zadra su nam odgovorili kako intervencije na nekretnini spadaju pod nadležnost i nadzor Konzervatorskog ureda u Zadru te "prema informacijama koje je Grad Zadar dobio od zakupnika, u tom smislu je ostvarena komunikacija i suradnja".

Gdje je zapelo u komunikaciji i šetaju li tim dijelom grada konzervatori, ne znamo, no ono što znamo je da je vlasnik budućeg objekta itekako stvari uzeo u svoje ruke i radi kao da ga nitko ne gleda: konstrukciju buduće terase uredno je produžio sve do mjesta predviđenih za parkiranje dostavnih vozila, dakle na javnu površinu kojom gospodari Grad Zadar.

Gradonačelnik ovih dana upravo najavljuje veliko pospremanje u javnom prostoru, a ovo nam se čini kao sasvim dobra prilika da svoje namjere konkretno i pokaže. A za zadarske konzervatore pomalo gubimo riječi...

Podsjetimo, Grad Zadar je u proljeće 2022. godine objavio javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora unutar bedema površine 55 kvadratnih metara na adresi Liburnska obala 4, a najveću cijenu ponudilo je trgovačko društvo Auctor Zadar u vlasništvu Valentine Koić iz Zadra, i to za 22,50 eura po kvadratu.

image

nova terasa... ima li dozovlu?

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija
image

nova terasa... ima li dozovlu?

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija
image

nova terasa... ima li dozovlu?

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija
image

nova terasa... ima li dozovlu?

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija
20. travanj 2024 01:52