StoryEditorOCM
KalelargaGOTOVO JE!

Gradonačelnik jutros obilazi radove na Bokanjcu: Strabag će svoj dio aglomeracije završiti 8 mjeseci prije roka. Evo popisa radova i ulica...

Piše Zadarski.hr
27. travnja 2023. - 08:43

Gradonačelnik Branko Dukić jutros će sa suradnicima (9 sati) obići radove na Bokanjcu koji se izvode u sklopu projekta aglomeracije Zadar - Petrčane. Povod je polaganje završnog sloja asfalta na posljednjim ulicama iz obuhvata, čime se privode kraju radovi na projektu „Zaštita vodocrpilišta Bokanjac: Gravitacijski kolektori odvodnje otpadnih voda i CP "Bokanjac" s pripadajućim tlačnim cjevovodom u gradu Zadru“. 

Obilazak započinje na križanju Ulica Grgura Budislavića i Marijane Radev, uz prisustvo predstavnika izvođača radova iz tvrtke Strabag, naručitelja posla, zadarske Odvodnje te predstavnika nadzora, upravljanja i projektantice.

image

Prikaz izvedenog stanja

Odvodnja/Slobodna Dalmacija

Izgradnjom su obuhvaćene 43 ulice (popis ulica u privitku), nogostupi, 12 retencijskih građevina oborinske odvodnje i dvije crpne postaje. Izvedeno je 1584 priprema za kućne priključke, što govori o velikom broju objekata koji će se moći priključiti na javni sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda (podaci o ostvarenim količinama u tablici u privitku).

Ugovor za izgradnju potpisan 15.12.2020. godine, uvođenje u posao je provedeno 18.01.2020. godine, rok izgradnje je 36 mjeseci, odnosno do 18.01.2024. godine. Vrijednost Ugovora iznosi 220.627.183,17 kn.

Dovršenje radova očekujemo u svibnju 2023. godine, značajno ranije od ugovorenog roka. Potom slijedi postupak tehničkog pregleda.

image

Popis ulica na Bokanjcu obuhvaćenih radovima

Odvodnja/Slobodna Dalmacija
image

Popis ulica na Bokanjcu obuhvaćenih radovima

Odvodnja/Slobodna Dalmacija
24. svibanj 2024 08:32