StoryEditorOCM
KalelargaKONTRA PROSVJED

Gradonačelnik Knez štrajkašice iz vrtića dočekuje s parolama: "Manipulatorica", "Huškačka politika", "Obmanjivanje javnosti"...

Piše I. N.
27. svibnja 2024. - 13:42

Sindikat obrazovanja, medija i kulture za 14 sati je najavio prosvjed ispred zgrade gradske uprave u Biogradu zbog trećeg tjedna štrajka zaposlenika Dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić, a prosvjednike će dočekati metalne ograde s izvješenim porukama upućenim štrajkašima, među kojima ima najviše odgojiteljica koje traže veće plaće.

"Božice, ovdje se radi 8 sati"; "Otkrit će se sve tvoje mane"; "Priča ima dvije strane"; "Huškačka politika"; "Dovođenje štrajkašica u zabludu"; "Obmanjivanje javnosti"; "Mama ja sanjam gospođu Božicu. Je li ona stvarna?"; "Manipulatorica" neke su od poruka s transparenata koje su prije prosvjeda postavljali zaposlenici gradskih tvrtki ispred zgrade biogradske gradske uprave.

Gradonačelnik Ivan Knez, međutim, nije u Biogradu, nego u Sinju gdje, kako doznajemo, prisustvuje otvaranju centra za veterane domovinskog rata, kakav se planira otvoriti i u Biogradu.

Prosvjednice su taka dobile kontraprosvjed. Prije nego što krenu u napad na gradonačelnika Kneza, koji se protivi zakonskoj obvezi i odbija potpisati kolektivni ugovor sa zaposlenicima dječjeg vrtića, štrajkašice su dobile gradonačelnikovu kontru, ponajviše predjednica sindikata Božica Žilić.

Podsjetimo, ravnateljica vrtića Paola Jurić prošlog je tjedna prijavila policiji i pravobraniteljici za djecu dvije odgojiteljice zbog incidenta starog deset godina kad su "izgubile" jedno dijete koje je iz dvorišta vrtića odlutalo kući, a nakon toga je i devet odgojiteljica oslobodila radne obveze.

17. lipanj 2024 16:18