StoryEditorOCM
KalelargaSTOP POGREŠAN SMJER!

Gradska uprava naložila izradu prijedloga poboljšanja dijela Trpimirove obale kojom se često vozi u suprotnom smjeru! Što mislite o novim znakovima?

Piše M. Kalajžić
26. listopada 2022. - 14:11

Nedavno smo upozorili kako u Zadru postoji ulica u kojoj vozači, uglavnom stranci, misteriozno skreću u pogrešan smjer, riskirajući tako prometne nesreće s nesagledivim posljedicama. Događala su se takva skretanja učestalo, osobito u ljetnim mjesecima i do sada je već bilo nekoliko incidentnih situacija  u kojima samo puka sreća spašava vozače – i prekršitelje i slučajne žrtve - od težih posljedica. Radi se o Obali kneza Trpimira, na što smo upozorili i gradsku upravu u čijoj se nadležnosti ta prometnica nalazi.

image

Trpimirova obala signalizacija

Grad Zadar/Slobodna Dalmacija

Dipl.ing.el. Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra naložio je, iako je na lokaciji Trpimirove obale postavljena signalizacija u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, još 12. kolovoza da službe ophodnje ugovorenog izvođača održavanja nerazvrstanih cesta provjere te prometnice s tim što je horizontalna signalizacija obnovljena po planu 27. kolovoza. Odsjek za ceste i promet postavio je zadatak dodatnog naglašavanja kako horizontalne tako i vertikalne signalizacije na cijeloj dionici, a ovih dana stigao je i prijedlog nove sigurnosne regulacije te prometnice, kako se ubuduće ne bi više vozilo u suprotnom smjeru.

image

Trpimirova obala signalizacija

Grad Zadar/Slobodna Dalmacija

- Iako je utvrđeno da je prometna signalizacija na Trpimirovoj obali u skladu sa regulativom, Odsjek za ceste i promet je, analizirajući opasne prometne situacije u kojima su sudjelovali pretežito gosti našeg grada, ponudio prostor i rješenja za postavljanje dodatne prometne signalizacije na mikro lokacijama. Prijedlozi su sabrani u prometni elaborat, te ćemo ga nakon suglasnosti policije proslijediti ugovorenom izvođaču na realizaciju. Vjerujem da smo ovim učinili pomak više u sigurnosti te da ćemo dobiti potrebnu  pozornost i opreznost svih sudionika u prometu - izjavio je Robertino Dujela.

image

Trpimirova obala signalizacija

Grad Zadar/Slobodna Dalmacija

Rečeno - učinjeno!

Još se samo nadajmo da niti do provedbe planova neće proći puno vremena.

03. svibanj 2024 19:02