StoryEditorOCM
KalelargaTORTURA

Gradska vijećnica Drita Dunatov u problemima: "Popustio je ventil, voda curi dan-noć i nikoga nije briga. Cijelo polje nam je poplavljeno!"

Piše I.I.
12. ožujka 2024. - 21:00

Gradska vijećnica Drita Duntov na svom je Facebook profilu podijelila problem s kojim se suočila nakon velike kiše koja je zadarsko područje zadesila u noći s ponedjeljka na utorak. 

- Ovako se Vodovod brine o gradskim resursima, kazala je Drita kojoj je polje u Diklu i dalje potopljeno. 

Drita kazuje kako je opet popustio muljni ventil na regionalnom vodovodu. Kaže opet, jer joj se i 2017. godine, kada je Zadar također zadesila velika poplava, dogodila ista stvar. 

- Te 2017. godine, kada je bila velika poplava, polje nam je također bilo poplavljeno. No, nakon par dana, voda se svugdje povukla, a mi smo i dalje bili pod vodom. Tada smo saznali da se iznad našeg polja, a ispod brdašaca koji se protežu od Žmirića prema Kožinu, nalazi muljni ventil, govori Drita dodajući kako je taj ventil opet popustio, ali i kako unatoč njenim naporima da se istjecanje vode sanira, točnije telefonskim pozivima prema nadležnima, nitko ne reagira. 

- U prvi moment mi je bilo sumnjivo zašto nam polje i dalje pliva, a u utorak ujutro sam mužu rekla da ode provjeriti taj muljni ventil. Imao je što i vidjeti. Ventil je ponovno popustio. Nakon čega je krenula tortura sa zadarskim Vodovodom i telefonski pozivi. Na kraju je dvoje radnika išlo pogledati o ćemu se radi. Konstatirali su kako je teren na tom dijelu pristupačan i ne znaju hoće li ga uopće moći popraviti, ističe Drita dodajući kako velika količina vode cijelo vrijeme istječe iz cijevi promjera oko pola metra te odlazi preko polja sve do ulice Rampada. 

- Niti jedna infrastruktura se ne održava kvalitetno. Saznala sam da bi Vodovod trebao dvaput godišnje "servisirati" takve stvari, a oni ne što ih ne održavaju, nego ne znaju ni gdje se to nalazi jer smo mi radnicima trebali pokazati gdje je ventil, govori Drita dodajući kako joj je jedan dio nasada, zbog velike količine vode koja istječe i muljnog ventila, u potpunosti potopljen i kako uopće ne mogu ući u polje.

Drita nam govori kako bi radnici u srijedu ujutro ponovno trebali doći na teren, a hoće li uspjeti popraviti situaciju, saznat će sutra.  

27. travanj 2024 08:02