StoryEditorOCM
KalelargaKRATKI ODGOVOR

Gradska vijećnica Karamatić Brčić o objavi Jure Zubčića: Čista difamacija! Ni protiv mene, ni moje tvrtke, ni supruga nije podnesena kaznena prijava!

Piše I. Ivanac
12. siječnja 2023. - 15:54

- Čista difamacija! - kazala nam je gradska vijećnica Matilda Karamatić Brčić (HDZ) nakon što je županijski vijećnik i predsjednik županijskog SDP-a Jure Zubčić objavio kako je Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) protiv nje podnio kaznenu prijavu DORH-u. Akcent Zubčićevog priopćenja bio je na novom ministru regionalnog razvoja i EU fondova Šimi Erliću i njegovom kadroviranju unutar gradskog HDZ-a.

Gradska vijećnica nije htjela davati nikakve izjave za medije bez svog odvjetnika. Kazala je kako će nakon razgovora s odvjetnikom odlučiti hoće li i kako reagirati na Zubčićevo priopćenje.

Upitali smo je i je li istina da je HZZ protiv nje podnio kaznenu prijavu zbog COVID potpora?

- Nije. Ni protiv mene i mog poslovnog subjekta, a niti protiv prošlog osnivača, odnosno mog supruga, kratko je kazala Karamatić Brčić dodajući kako je nad poslovnim subjektom njenog supruga prošle godine u lipnju uspješno završen stečajni postupak, ali i kako je kolegica iz oporbene stranke koja radi u HZZO-u kleveta te kako ni njoj nije uspjela prijava koju je podnijela protiv njenog supruga.

Iako je nije htjlea imenovati, Karamatić Brčić je mislila na gradsku vijećnicu Irenu Dragić koja je komentirala poslovanje vrtića Karamatić Brčić i njenog supruga.

Osnovanost Zubčićeve objave pokušali smo provjeriti kod zadarske podružnice HZZ-a, ali su od nas zatražili da im pošaljemo pisane upite. Neslužbeno smo međutim doznali da je kaznena prijava ipak podnesena, ali ne osobno protiv Karamatić Brčić, već tvrtke registirane na njenog supruga Stipu Brčića

Odgovor iz HZZ-a objavit ćemo čim ga dobijemo.

24. travanj 2024 13:10