StoryEditorOCM
KalelargaNOVI NASTAVAK

Gradski parlament raspušta Upravno vijeće Znanstvene knjižnice jer su za vršiteljicu dužnosti ravnateljice izabrali Marijanu Senkić Klapan?

Piše P.O.
9. rujna 2021. - 14:36

Političko odmjeravanje snaga oko izbora novog ravnatelja ili ravnateljice zadarske Znanstvene knjižnice bit će nastavljeno. Nakon što je Upravno vijeće Znanstvene knjižnice raspisalo natječaj i za ravnateljicu predložilo Marijanu Senkić Klapan, Gradsko je vijeće taj prijedlog odbilo, ali je Upravno vijeće „uzvratilo” imenovanjem Senkić Klapan vršiteljicom dužnosti.

Ali, sada je opet na potezu Gradsko vijeće.

-Prema svemu što smo vidjeli po medijima, Upravno vijeće je pod striktnom kontrolom HDZ-a. Vrlo vjerojatno ćemo pokrenuti žurni postupak za raspuštanje Upravnog vijeća, kaže Daniel Radeta, predsjednik GO SDP-a i gradski vijećnik.

Koliko je sada poznato, inicijativa za raspuštanje Upravnog vijeća trebala bi se naći već na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća zakazanoj za 15. rujna.

-Ustrajali su u svojim lošim namjerama. Iznenadilo bi me da raspuštanje UV-a ne bude uvršteno u dnevni red naredne sjednice, izjavio je predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić.

20. travanj 2024 07:55