StoryEditor
KalelargaU CENTRU GRADA

Gradski vijećnik SDP-a Daniel Radeta napadnut sat vremena prije izborne šutnje: "Sve ono što smo radili proteklih dana bilo je iz srca vjerujući u normalnu Hrvatsku!"

Piše B.S.
4. siječnja 2020. - 10:43
radeta1-301018

Gradski vijećnik SDP- a, 30-godišnji Daniel Radeta fizički je napadnut u petak navečer, oko sat vremena prije nego što je na snagu stupila izborna šutnja. Radeta je u prolazu kod gradske tržnice napadnut oko 23.10 sati dok je s dvojicom stranačkih kolega lijepio plakate predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića. Prema informaciji iz policije Radetu je ličilačkim valjkom u ruku udario 37-godišnjak.

- Protiv 37-godišnjeg počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira. Utvrđeno je da je 30-godišnjaka udario valjkom po ruci, a on u napadu nije ozlijeđen - rekli su u policiji.

Kako neslužbeno doznajemo, Radetu je napao djelatnik NK Zadra, 36-godišnji Damir Pankasz nakon što je Radeta ponovno zalijepio Milanovićev plakat, kojeg je 36-godišnjak prije toga odlijepio. Pankasz je Radetu udario valjkom u ruku, nakon čega je na mjestu događaja intervenirala policija. Nakon što je ispitan u policiji, protiv Pankasza je podignut optužni prijedlog redovnim putem.

- Nažalost, sinoć se dogodio incident iza kojeg definitivno stoji HDZ-a. Udarac je bio, ozljeda nema i nemam namjeru od sebe raditi žrtvu ali želim pojasniti neke činjenice. To je jučer mogao biti bilo tko od nas, Jure, Nino ili netko iz foruma mladih koji su zadnji dan kampanje, prije izborne šutnje lijepili službene plakate kandidata za predsjednika.

Sve ono što smo radili proteklih dana bilo je iz srca vjerujući u normalnu Hrvatsku, normalni grad, normalnu i civiliziranu sredinu u kojoj će napokon neke stvari krenuti na bolje. Zadnji dan kampanje, očito poprilično nervozno i nestabilno, krenuo je i Zadarski HDZ vjerojatno potaknut lošim anketama i stanjem na terenu. Ono što ih najviše boli i što ih je natjeralo na ovu akciju je rezultat iz prvog kruga i pobjeda Zorana Milanovića u Zadru.

Sredstva se nisu birala, pa je tako cijeli grad polijepljen spornim plakatima i obasut flajerima, a reklame su se čak plaćale i u obliku bannera na nekim portalima. Naravno, sve protuzakonito ne poštujući tako izborni proces i pravila o oglašavanju i reklamiranju kandidata.

Ništa čudno za ekipu koja je u ovih 30 godina privatizirala apsolutno sve... institucije, javne površine, javne natječaje samo za sebe i svoje. Tako su i privatizirali oglasne ploče na kojima samo njihovi plakati bez obzira na sadržaj i pravila mogu i moraju stajati. Oni su to nasljeđe spremni braniti i batinama.

Na njihovu žalost, naišli su na društvo koje zna svoja prava i koje je bez obzira na niske udarce spremno stati iza one tihe većine koja ih je nadglasala u prvom krugu. To nam je i dužnost. Vjerujem u Zadar i Zadrane - poručio je vijećnik SDP-a Daniel Radeta na svom Facebook profilu. 

Njegov stranački kolega Erol Gaši izjavio je kako je Radetin jedini "grijeh" bio je taj što je lijepio nazad plakate Zorana Milanovića koje je neki krkan skinuo.

- U centru moga grada, na samom Poluotoku. I bilo bi lako optužiti neku nepromišljenu budalu, ali nije ovo ni nepromišljeno, ni pojedinačno, ni budalasto. Ovo je modus operandi HDZ-a - izjavio je gradski vijećnik SDP-a Erol Gaši.

Izdvojeno