StoryEditorOCM
KalelargaODMJERAVANJE SNAGA

Gradsko vijeće će smijeniti troje članova Upravnog vijeća Znanstvene knjižnice Zadar, evo tko dolazi na mjesto Arasa, Bakmaz i Bralića

Piše I.I.
14. rujna 2021. - 19:38

U srijedu će se na Dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća zasigurno naći točka kojom će se razriješiti članovi Upravnog vijeća Znanstvene knjižnice koji su izabrani od strane osnivača odnosno od Grada Zadra.

Članovi koji će se razriješiti su Davor Aras, prof., Marjana Bakmaz, prof. i izv. prof. dr. sc. Ante Bralić, a na njihova mjesta bit će imenovano dvoje profesora Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Rafaela Božić, izv. prof. dr. sc. Marko Lukić te zaposlenik Gradske knjižnice Zadar Branimir Čakić, dipl. prof. razredne nastave. 

Smjena Upravnog vijeća knjižnice događa zbog izbora novog ravnatelja ili ravnateljice zadarske Znanstvene knjižnice. Podsjetimo kako je prvo Upravno vijeće za ravnateljicu predložilo Marijanu Senkić Klapan, ali je Gradsko vijeće taj prijedlog odbilo. Onda je Upravno vijeće Senkić Klapan imenovalo vršiteljicom dužnosti, a sada će Gradsko vijeće razriješiti stare članove Upravnog vijeća i imenovati nove.

Inače, Upravno vijeće Znanstvene knjižnice ima ukupno pet članova, troje dolaze iz redova osnivača, a dvoje iz reda stručnog osoblja.

27. travanj 2024 07:00