StoryEditorOCM
KalelargaOGRANIČENI ROKOVI

Grozdana Perić odgovara Mariju Živkoviću: "Evo zašto sam tražila da se postupak javne nabave oko Kneževe palače što prije provede"

Piše AVŠ
31. svibnja 2023. - 14:05

Mario Živković, suspendirani djelatnik zadarske Gradske uprave, jutros je ispred Županijskog suda u Zadru održao presicu , optužujući Grozdanu Perić i Šimu Erlića za politički montiran proces kako bi ga maknuli iz Odsjeka javne nabave. 

Živković je novinarima ispred suda pokazao dopis tadašnje pročelnice za financije, današnje saborske zastupnice Grozdane Perić, koja 2016. godine “naređuje Odsjeku za javnu nabavu da provede postupak oko Kneževe palače jer će u suprotnom biti suspendiran”.

Grozdana Perić kaže kako je kontekst tog dopisa bio sasvim drugačiji od onoga što Živković pokušava prikazati.

- Za europska sredstva za Kneževu palaču bili su ograničeni rokovi, a Gradu je prijetilo da, ukoliko posao ne bude napravljen na vrijeme, mora vratiti 50 milijuna kuna! Da bi se posao napravio u roku, zahtjevala sam maksimalni angažman od svih, što sam tražila pismenim putem. I to je bila moja jedina intencija kad sam poslala ovaj dopis jer je, ponavljam, Grad bio u opasnosti da zbog kašnjenja izgubi 50 milijuna kuna - kazala nam je Perić komentirajući Živkovićeve optužbe.

 

28. travanj 2024 06:04