StoryEditorOCM
KalelargaPRIOPĆENJE

Jure Zubčić (SDP): "HDZ Zadarske županije je stranka najopasnijih namjera - na zadarskom području ogradili su sedam plaža!"

Piše Jure Zubčić
26. siječnja 2023. - 09:15

U ime zadarskog SDP-a priopćenje za javnost poslao je Jure Zubčić predsjednik Županijskog odbora, vezano uz izlaganje državnog tajnika Bilavera u jučerašnjoj saborskoj raspravi o Zakonu o pomorskom dobru.

Stanje u Zadarskoj županiji je najgore, tvrdi Zubčić.

- Državni Tajnik Bilaver postaje prvak u HDZ-ovom sportu laganja javnosti. Optužuje druge za stvari za koje je kriv upravo HDZ. Jer je upravo HDZ u Zadarskoj županiji dao pravo ograđivanja na 7 plaža i to prema izvoru upravo Županijskog upravnog odjela iz kolovoza 2021. godine.

Pa da krenemo redom: 1. Crvena luka, 2. Kamp Šimuni, 3. Zaton, Turisthotel, 4. Borik, 5. Pine beach, Pakoštane, 6. Sunce hoteli, Starigrad, 7. Punta skala.

Ukupno je HDZ u Zadarskoj županiji uz suglasnost općina i gradova dozvolio ograđivanje 281.072 metara kvadratnih. Može državni tajnik Bilaver kriviti druge, ali najveći i isključivo krivac je HDZ, jer druge županije, a u nekima je isto HDZ na vlasti, su dodijelili koncesije bez prava ograđivanja.

Odluka o naplaćivanju je isključivo u nadležnosti Županijske skupštine i zato je građanima važno kako HDZ u Zadarskoj županiji i državni tajnik Bilaver doživljavaju pomorsko dobro. Dok su drugi, radeći po istom zakonu, odlučili javno dobro ostaviti javnim dobrom, mi u Zadarskoj županiji nismo bili te sreće.

Politiku vidimo kao borbu upravo za javno dobro, pa i u slučaju borbe za pomorsko dobro. Jer politika uistinu može biti drugačija i to se na ovom primjeru bjelodano vidi. Politika treba imati ljudsko lice, a ne lice profita. Zaključak je vrlo jednostavan: da je HDZ stranka opasnih namjera smo znali, ali je HDZ Zadarske županije stranka najopasnijih namjera!

26. ožujak 2023 05:16