StoryEditorOCM
KalelargaZADARSKA DELEGACIJA U HAMBURGU PRIJE VELIKE ODLUKE O PRESTIŽNOJ NAGRADI

Hoće li Gaženica večeras biti proglašena najboljom kruzing lukom na svijetu?

Piše Zadarska županija
11. rujna 2019. - 16:33
hamburg1.PNG

Večeras ćemo saznati hoće li zadarska luka Gaženica dobiti prestižnu nagradu za luku godine, na svečanoj dodjeli nagrada u sklopu najvećeg sajma kružnih putovanja Seatrade Europe 2019. Podsjetimo, riječ je o priznanju struke u kojem su u kategoriji „Luka godine“ u završnicu ušli luka Zadar, norveški OldenLeon te japanska Yokohama. Osim same dodjele nagrada, Zadar i Zadarska županija predstavili su se i atraktivnim štandom na najvećem sajmu kružnih putovanja. Zadarske boje brane Lučka uprava Zadar, Turistička zajednica grada Zadra i Zadarske županije, ZIPO i GPH te Zračna luka Zadar. 

- Prvi puta smo na sajmu kruzing industrije u Hamburgu. Ovdje smo stigli kao podrška Lučkoj upravi Zadar i ZIPO-u te želimo pokazati da smo ozbiljna destinacija koja može i operaterima i gostima pružiti puno. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se konkurencija predstaviti. S uzbuđenjem očekujemo proglašenje luke godine, a već sam ulazak među tri top destinacije veliko je postignuće i priznanje, kako za luku Gaženica tako i za cijelu našu regiju, kazala je direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija. 

Cilj predstavljanja na sajmu Seatrade Europe je kroz daljnju suradnju u Zadar i Zadarsku županiju privući još veći broj posjetitelja.
- Zajedničkim nastupom na jednom od najprestižnijih sajmova kruzing turizma želimo dodatno promovirati turističke i gospodarske potencijale Zadarske županije. Svjesni smo da je kruzerski turizam najbrže rastuća grana turističke djelatnosti i mi želimo upoznati što više potencijalnih korisnika s našom destinacijom. Naravno da je nominacija luke Gaženica za najbolju svjetsku luku dodatan zamah našem nastupu i s nestrpljenjem očekujemo večerašnje proglašenje pobjednika, istaknuo je župan Božidar Longin. 

Nagrada Seatrade Cruise Awards više od 10 godina dodjeljuje se najboljima u industriji kružnih putovanja. Svake godine za titulu najbolje svjetske luke konkurira više stotina luka što samu nominaciju Luke Gaženica (Zadar Cruise Porta) čini izrazito značajnom.

18. travanj 2024 08:58