StoryEditorOCM
KalelargaADELA FRANK

"Hoće li Grad pronaći adekvatan prostor za Udrugu Svjetlo Zadar koja se brine za više od 30 štićenika?"

Piše Iva Ivanac
18. listopada 2023. - 15:08

- Do koje faze je došlo zbrinjavanje više od 30 štićenika Udruge Svjetlo Zadar koji će do kraja godine ostati bez prostora u kojem se trenutno nalaze, a koji je smješten na Novom kampusu u staroj zgradi vojarne?, upitala je nezavisna vijećnica Adela Frank dodajući kako se, ako se udruzi ne nađe adekvatan prostor, neće moći licencirati pri Ministarstvu kako bi i dalje mogli obavljati svoju djelatnost. 

Zadarska udruga Svjetlo dugi niz godina skrbi o djeci i odraslim osobama s teškoćama u razvoju, te potiče njihovu integraciju u društvo.

- To je veliki problem koji postoji dugi niz godina u Zadru, jer je udruga smještena u prostorije zgrade na Novom kampusu koja, prema katastru, uopće ne postoji, odnosno građevina nije zabilježena u zemljišnim knjigama. U sklopu te zgrade nalazi se i Caritas koji će biti premješten na drugu lokaciju. Caritas nije bio dobar susjed i ugnjetavao je udrugu godinama, bili su nezadovoljni smještanjem takve udruge u njihovoj blizini. Zanima me, s obzirom da im treba prostor od 120 kvadrata, s dva ili tri parkirna mjesta, s rešetkama na prozorima i ostalim sadržajem kako bi se mogli licencirati, kada će se pronaći prostor za udrugu, kazala je Frank dodajući kako je broj štićenika u stalnom porastu jer imamo veliki broj djece s takvim oboljenjima.

Pročelnik Ureda gradonačelnika, Ante Ćurković kazao je kako je Grad stupio u kontakt s predstavnicima Udruge Svjetlo. 

- S njima smo održali jedan sastanak nakon kojeg smo im stavili jedan prostor na raspolaganje koji se inače koristi u komercijalne svrhe. Međutim, taj prostor nije odgovarao njihovim potrebama. Stupili smo u kontakt i s predstavnicima udruge iz Zagreba i čekamo sastanak s njima. Nadam se da ćemo pronaći adekvatan prostor za štićenike, kazao je pročelnik Ćurković. 

28. travanj 2024 17:58