StoryEditorOCM
KalelargaDRUGI POKUŠAJ

Hoće li i ovog puta biti poništen natječaj za čišćenje gradskih prostora? Najpovoljniju ponudu opet dala tvrtka bivšeg šefa SDP-a...

Piše I.I.
8. prosinca 2022. - 22:29

Grad Zadar je otvorio ponude koje su pristigle na natječaj u kojem se tražila tvrtka koja će ponuditi usluge čišćenja gradskih prostora. Ovo je drugi put da se traže tvrtke koje pružaju uslugu čišćenja jer je prvi natječaj poništen iako su sve tri tvrtke koje su se javile poslale valjane ponude. 

Kao razlog poništenja prvog natječaja gradonačelnik Branko Dukić je u svojoj odluci naveo "da u ponudbenom troškovniku nisu obuhvaćeni svi poslovni prostori koje je potrebno čistiti. 

Bitno je i za istaknuti kako je na prošlom natječaju od tri tvrtke koje su se javile, najjeftiniju ponudu dala tvrtka "Lav zaštita" u vlasništvu Antuna Novoselovića, nekadašnjega gradskog vijećnika i predsjednika zadarskog SDP-a. Novoselovićeva tvrtka je dala ponudu od 180 tisuća kuna, tvrtka "Nova Clean" s ponudom od 183 tisuće kuna, a "Domus Grupa" ponudu u iznosu od 187 tisuća kuna, a procijenjena vrijednost prvog natječaja iznosila je 199.900 kuna.

Iako je na drugom natječaju povećana procijenjena vrijednost iznosila 220 tisuća kuna, Novoselovićeva tvrtka je opet dala najjeftiniju ponudu u iznosu od 185 tisuća kuna. Tvrtka "Karako trade" dala je ponudu u iznosu od 200 tisuća kuna, tvrtka blistavi dom u iznosu od 212 tisuća kuna dok je zajednica ponuditelja "Domus grupe" i "Abakus" knjigovodstvenog servisa dala ponudu od 216 tisuća kuna. 

Natječaj zasad nije poništen.

27. travanj 2024 21:21