StoryEditorOCM
KalelargaSKUPO, SKUPLJE...

Hoće li iz drugog pokušaja Opća bolnica Zadar pronaći izvođača koji će dovršiti zgradu Dnevne bolnice? Sve četiri ponude - iznad procjene!

Piše Iva Ivanac
6. svibnja 2022. - 13:50

Otvorene su ponude pristigle na natječaj za dovršetak građevinskih radova na zgradi dnevnih bolnice Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju te adaptacija i opremanje dnevne bolnice službe za kirurgiju. 

Na natječaj su ukupno pristigle četiri ponude, a sve su daleko veće od procijenjene vrijednosti koja je iznosila 22 milijuna kuna bez PDV-a. 

Najpovoljniju ponudu je dala tvrtka Krekić Avangard i iznosi 25,8 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 32,3 milijuna kuna s PDV-om. Druga najpovoljnija ponuda je ona tvrtke Constructa terra koja je, za razliku od prvog natječaja kada je njihova cijena za dovršetak radova iznosila 24,7 milijuna kuna, sada skuplja i iznosi 26 milijuna kuna (bez PDV-a), odnsno 32,5 milijuna kuna s PDV-om. 

Iduću najpovoljniju ponudu dala je zajednica tvrtki Lavčević koja se također bila javila i na prvi natječaj za dovršetak radova. Prvog puta su dali ponudu od 33,9 milijuna kuna da bi je sada spustili na 26,4 milijun kuna bez PDV-a, odnosno 33,1 milijun kuna s PDV-om. Najskuplja ponuda je ona tvrtke Palace iz Zagreba te iznosi 33 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 42 milijuna kuna s PDV-om. 

Ovo je bio drugi pokušaj provođenja natječaja u kojem se traži izvođač za dovršetak radova na zgradi Dnevnih bolnica. Prvi natječaj za dovršetak radova bio je poništen zato jer su pristigle ponude tvrtki Constructa terra i zajednice tvrtki Lavčević bile daleko veće od procijenjene vrijednost koja je tada iznosila 20,9 milijuna kuna (bez PDV-a).

Cijenom od preko 22 milijuna kuna su obuhvaćeni svi pripremni i završni radovi, postrojenja, potrebne prostorije i instalacije, završni radovi, čišćenje okoliša i uređenje gradilišta, osiguranje i organizacija odvijanja prometa tijekom izvođenja radova. Uključuje sve pomoćne radove, te predradnje i pripomoći za sve radove prije i u toku izvođenja radova, kao i popravke nakon izvođenja te ishođenje razne atestne dokumentacije u pogledu dokazivanja projektirane kvalitete, izvješća o kvaliteti izvedenih radova i materijala i sl.

Podsjetimo i kako se novi izvođač za dovršetak gradnje zgrade Dnevnih bolnica traži zato što je s prijašnjim izvođačem, slovenskom tvrtkom Solida, došlo do raskida ugovora zbog kašnjenja radova. Opća bolnica Zadar bila je sklopila ugovor sa slovenskom tvrtkom u travnju 2019. godine. Slovenci su radove trebali završiti u roku 16 mjeseci, točnije u kolovozu 2020. godine. Zbog problema na gradilištu i u samoj tvrtki, rok za dovršetak objekta je nekoliko puta produživan, a ugovor je na koncu raskinut u lipnju prošle godine. 

25. travanj 2024 10:34