StoryEditorOCM
KalelargaDOGOVOR SA STOŽEROM

HRVATSKA POŠTA UKINULA RIGOROZNU MJERU Građani više ne moraju nositi maske kada idu slati pošiljke, podizati mirovine, plaćati režije...

Piše Jutarnji.hr
24. ožujka 2020. - 18:17
Specijalan rezim ulaska na javna mjesta zbog opasnosti od zaraze koronavirusom Redovi ispred Hrvatske poste zbog koronavirusa.  Srdjan Vrancic/Cropix

U poslovnice Hrvatske pošte građani neko vrijeme nisu mogli ući bez maske, iako za to nije postojala službena preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Naime, Hrvatska pošta je donijela takvu odluku kako bi se zbog epidemije koronavirusa zaštitili radnici pošte koji rade u poštanskim uredima diljem Republike Hrvatske i u svakodnevnom su kontaktu s velikim brojem korisnika.

No, sada je Hrvatska pošta, nakon što su iz Nacionalnog stožera nekoliko puta ponovili da nema preporuka o nošenju maski, promijenila tu odluku.

- U dogovoru s Nacionalnim stožerom civilne zaštite, ulazak u poštanske urede dozvolit će se i osobama bez zaštitne maske. Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju te vas još jednom pozivamo da slijedite upute nadležnih tijela, kako bismo svi zajedno što brže pobijedili ovu epidemiju - poručuju.

20. travanj 2024 05:41