StoryEditorOCM
KalelargaGOTOVO S PLJUSKOVIMA

Idući tjedan imat ćemo sunčano, toplo i vruće vrijeme, temperature zraka od 31 do 36°C, a krajem tjedna će dosegnuti 37 stupnjeva!

Piše PSD
14. kolovoza 2022. - 11:15

Poslije jučerašnjega velikoga pada temperature i jakih pljuskova mnogi se pitaju kakvo nam vrijeme slijedi. Svi oni koji se boje je li ljetu kraj nakon Velike Gospe, mogu se mirno nastaviti sunčati i kupati.

Nakon jučerašnjeg osvježenja koje je donijelo pad temperature zraka za 10 do 15 Celzijevih stupnjeva, slijedi stabilizacija vremena. Danas će biti pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura bit će između 25 i 30 °C. Na Jadranu će puhati poslijepodnevni maestral, a temperatura mora bit će od 23 do 25°C. Poslijepodne u Dalmatinskoj zagori moguć je lokalni pljusak praćen grmljavinom, prognozira Bojan Lipovšćak za N1 Hrvatska.

U nepredvidivoj situaciji globalnoga zatopljenja laicima je teško predvidjeti kakvo će vrijeme biti sljedećih dana. Zato su tu prognostičari.

Idući tjedan očekuje se sunčano, toplo i vruće vrijeme. Na Jadranu temperature zraka bit će od 31 do 36°C, a krajem tjedna će dosegnuti maksimalne vrijednosti do 37 stupnjeva. Temperatura mora bit će od 24 do 27°C. Vikend na kraju tjedna obilježit će prodor hladnog zraka praćen pljuskovima, grmljavinom, udarima vjetra i padom temperature zraka za 10 do 15 stupnjeva. Lokalno je moguća i tuča, prognozira Bojan Lipovšćak za N1 Hrvatska.

Prema tome, oni kojima posao i okolnosti dopuštaju dane pred nama trebali bi iskoristiti za ljetne aktivnosti jer vikend bi opet trebao biti hladniji.

16. travanj 2024 18:11