StoryEditorOCM
KalelargaPOTVRDIO VUČETIĆ

Idući tjedan tematska sjednica Gradskog vijeća: tko će i kako upravljati Centrom za mlade? Što žele korisnici...

Piše Iva Ivanac
5. listopada 2023. - 14:09

U petak (13. listopada) s početkom u 17 sati trebala bi se održati tematska sjednica Gradskog vijeća vezana uz otvaranje Centra za mlade.

Vijest o tematskoj sjednici potvrdio nam je predsjednik Gradskog vijeća, Marko Vučetić, koji će uskoro definirati točan datum i vrijeme održavanja sjednice.

- Gradsko vijeće pozvat će sve zainteresirane korisnike Centra za mlade kako bi saznalo kako oni vide upravljačku strukturu Centra. Ako dođemo do rješenja, ono će biti mjerodavno. Ovo radimo kako korisnicima ne bi nametali bilo kakvo političko rješenje, već da oni sami kažu što žele i kako misle da bi se Centrom trebalo upravljati, kaže Vučetić dodajući kako će se, ako se postigne neki dogovor, na redovnoj sjednici Gradskog vijeća koja se održava 17. listopada, naći prijedlog odluke vezan uz Centar za mlade.

Podsjetimo i kako se večeras održava u sklopu 16. Clubture Foruma održava javna tribina na temu "Zajednica (bez) suvremene umjetnosti, kulture i mladih" na kojoj će se s autorima studije "Kultura (bez) zajednice: Prema društveno-kulturnom centru u Zadru" (2022), akterima scene i predstavnicima Grada razgovarati o potrebama i izazovima zadarske nezavisne kulturne scene.

Na javnoj tribini sudjeluju: Juraj Aras - umjetnička organizacija Teatro Verrdi, Dina Bušić - pročelnica Odjela za kulturu i šport, Ante Ćurković - pročelnik Ureda gradonačelnika, Krešimir Krolo - izvanredni profesor na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru, Željka Tonković - izvanredna profesorica na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru i Mario Županović - Platforma Scena.

02. svibanj 2024 12:55