StoryEditorOCM
KalelargaOPREZ!

Idućih dana očekujte pojačani nadzor u prometu, policija će hvatati vozače pod utjecajem alkohola i droga

Piše Zadarski.hr
6. prosinca 2021. - 15:34

U skladu s ROADPOL-ovim Planom aktivnosti za 2021. godinu, ovaj tjedan od ponedjeljka, 06. prosinca 2021. godine do nedjelje, 12. prosinca 2021. godine na području Policijske uprave zadarske provodit će se pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, usmjeren prvenstveno na sudionike pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Svrha akcije je povećanje stupnja sigurnosti u prometu te smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola i/ili droga. Kombinacija konzumiranja alkohola i/ili droga, a potom upravljanje vozilom jedan je od glavnih čimbenika koji utječe na sigurnost u prometu.

Pri provođenju ove akcije, osim ovih prekršaja, posebna pozornost će se usmjeriti i na recidiviste u prometu, prije svega upravljanje prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, upravljanje vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, istek važnosti prometne dozvole, upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima.

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na dionicama i lokacijama koje se statistički pokazuju kao najugoženije u pogledu počinjenja prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola kao i prometnih nesreća koje su uzrokovali mladi vozači.

23. travanj 2024 13:37